Savremene tehnike za lepši osmeh

Društvene mreže, časopisi i televizija, svakodnevno nam nameću slike žena i muškaraca sa neodoljivim bisernim osmehom. Gotovo da nema čoveka koji će vam reći da je zadovoljan prirodnim rasporedom, i bojom svojih zuba. Nije nemoguće, ali takvi srećnici su u manjini. Na sreću, stomatologija je toliko napredovala, pa za kratko vreme svako može imati prelepe zube i savršen osmeh. Naravno, bitno je samo da dobro razmislite kome ćete dati poverenje, i da taj stomatolog ima dugogodišnje iskustvo. Jer, na kraju, bitno je da budete zadovoljni svojim novim osmehom.

Zubni implant po funkciji ali i estetici, zamenjuje zub. Šraf je jako važan, jer on viličnu kost čini jačom. Starosna granica za ugradnju implantata ne postoji. Najvažnije je da ne bolujete od nekih težih bolesti, da nemate hronična ili sistemska oboljenja. Ukoliko se desi da dođe do odbacivanja implantata, na mestu izgubljenog implantata ugrađuje se novi. Međutim, taj procenat je manji od 1%, a svi proizvođači zubnih implantata daju doživotnu garanciju na njih, tako da je zamena odbačenog implantata besplatna.

All on 4 cena

All on 4 predstavlja proceduru pomoću koje pacijenti, mogu da dobiju nove, fiksne zube za vrlo kratko vreme. Ova procedura se radi kod bezubih vilica. Najefikasniji način kojim se nadoknađuju izgubljeni zubi jeste ugradnja implantata. Ukoliko na nekim mestima nema dovoljno kosti, ugrađuju se 4 implantata. Za izvođenje ove tehnike, potrebno je da postoji određena širina i visina same kosti, i to u prednjem delu vilice. Ovu tehniku je moguće uraditi i u donjoj, i u gornjoj vilici, ali samo kada su pacijentu povađeni svi prirodni zubi. All on 4 cena tehnike ugradnje zubnih implantata će prilično isprazniti vaš budžet, ali se zaista isplati. Ukupna cena svakako zavisi od cena protetskog i hirurškog dela. Kada je u pitanju all on 4 cena se kreće oko 300 – 400 hiljada dinara ako se radi sa metalokeramičkim krinicama, dok je cena za bezmetalne krunice viša, i kreće se oko 360 – 450 hiljada dinara.

Tehnika ugradnje

Na samom početku, stomatolog će vam uraditi snimanje obe vilice. Zatim će izanalizirati taj snimak, a vi možete pitati sve što vas zanima o samoj proceduri. Nakon ubrizgavanja anestezije ugrađuju se 4 implantata. Preporuka je da se za jedan dan uradi samo jedna vilica, mada ako pacijent insistira moguće je odraditi i obe vilice. Zatim se uzimaju otisci za privremene zube, a pacijent dobija uputstvo o lekovima koje treba da uzima narednih dana i kako treba da se ponaša. Privremeni zubi se dobijaju u roku od par dana, i oni funkcionišu kao prirodni zubi. Privremeni zubi se rade po uzoru na stalne, a pacijent može odmah da vidi kako će krajnji rezulatat izgledati. Nakon 4 meseca skidaju se privremeni zubi, i postavljaju se fiksni stalni zubi.

All on 6 procedura

All on 6 procedura se obavlja tako što se ugrađuje 6 implantata, u donju i gornju vilicu. Zubi se zatim pomoću šrafa fiksiraju preko implantata. Podrazumeva se da pacijent nema svoje zube, jer na taj način dobija fiksne zube koji se ne vade iz usta. Na početku se radi 3D snimak vilice, kako bi stomatolog video u kakvom je stanju vilica, kao i položaj sinusa u odnosu na vilicu. Isti dan se vade preostali zubi iz vilice i ugrađuju se implantati. Ukoliko postoji neki defekt u delu vilice, onda se taj deo vilice zaobilazi. Implantati se ugrađuju, na pozicijama u vilici, na kojima su bile dvojke, četvorke i šestice.

Zatim sledi period od 3 – 6 meseci, za koji bi šrafovi trebali da srastu sa vilicom. U tom periodu pacijent nosi privremenu protezu, koja može biti fiksna ili pokretna. Nakon perioda od 3 – 6 meseci, pristupa se izradi konačnog rešenja. Krunice mogu biti metalokeramičke ili cirkonijumske. Uobičajeno je da se izrađuje 12 krunica po vilici, i to do šestica, ali ih po potrebi može biti manje ili više.

All on 6 cena i održavanje

All on 6 cena je isto veliki trošak za pacijentov budžet, ali svakako vredi kada se kvalitetno odrad. Stoga je bitno da se raspitate koja je kvalitetna stomatoloska ordinacija u vašem kraju i da je pozovete za više informacija o naknadi. Cene se uglavnom kreću oko 470 – 520 hiljada dinara. Ali isto tako, kao i nakon all on 4, i za all on 6 cena se formira nakon hirurškog i protetskog dela. Najčešće se prvo plaćaju implantati i privremeni zubi, a zatim definitivni zubi. Nakon ugradnje pacijent mora redovno održavati oralnu higijenu. Ako pacijent dobro održava higijenu, može se očekivati regeneracija viličnih kosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here