Svi obožavamo čupave shaggy tepihe

Čupavi tepisi u koje stopala jednostavno uranjaju jesu simbol udobnosti i luksuza. S druge strane, mogu biti i simbol napornog usisavanja – što nakupljene prašine, što novca iz kućnog budžeta.

Čupavi tepisi izgledaju divno, čine prostor toplim i udobnim i predstavljaju onaj jedan detalj koji ceo enterijer uokviruje i čini ga skladnim. Ipak, oni su najčešće jako skupi i teški za održavanje, pa se čak može učiniti da nisu vredni truda. Ipak, zahvaljujući novim materijalima, ne moramo se odreći omiljenih shaggy tepiha i mekih koraka po dnevnoj ili spavaćoj sobi. Za iznenađujuće malu sumu novca možemo dobiti jednak kvalitet, toplinu i udobnost, a sve to uz lako održavanje.

Čupavi tepisi od veštačkog materijala – pristupačni i praktični

Tradicionalnu čupavi tepisi najčešće su napravljeni od vune. Iako je ovaj materijal prirodan i izdržljiv, podne prostirke izrađene od njega koštaju puno i zahtevaju dosta održavanja. Ovo je naročito nepraktično za prostorije u kojima provodimo puno vremena, poput dnevne sobe, jer se vuneni tepisi teško usisavaju, upijaju sve fleke i mogu se oštetiti prilikom čišćenja većinom hemijskih proizvoda.

Alternativa mogu biti tepisi od pamuka koji nisu ni približno jednako udobni, značajno su kratkog veka i pokazuju ulegnuća na mestima na kojima se često gazi ili na kojima stoji nameštaj. Zbog toga se sve više kupaca okreće veštačkim materijalima, koji lako imitiraju prirodne, uz eliminaciju svih onih loših strana vune ili pamuka.

Akrilni cupavi tepih izgleda gotovo identično kao vuneni, sa jednako debelim, gustim i mekanim nitima. Istovremeno, njihovo održavanje je neuporedivo lakše, s obzirom da nitron, materijal od koga su napravljeni, ne upija fleke i mirise. Uz to, sa ovih vlakana se lako uklanja prašina i sve nečistoće, pa je idealan za porodice sa malom decom i kućnim ljubimcima. Akrilni tepisi su i antistatički, pa nema iritantnog puckanja i peckanja kada se po njemu korača bosim stopalima. Još ako imate podno grejanje i ove tepihe koji greju, onda računajte da će vam tokom hladnih dana biti zagarantovano veoma toplo u vašem domu.

Akrilni tepisi su kreativno rešenje za svaki enterijer

Osim što su praktični i povoljni, akrilni čupavi tepisi dolaze u velikom spektru boja, dezena i oblika. Zbog toga mogu biti odlična polazna tačka za osvežavanje enterijera nekom jarkom i neobičnom bojom ili za smirivanje već dekorisane sobe nekim tradicionalnijim, suptilnijim nijansama.

Za razliku od obojene vune ili pamuka, akrilni čupavi tepisi ne blede i ne gube boju usled redovnog održavanja tako da vam dugo neće biti na pameti njihova prodaja. Vinoteka ili vinarija neka vam bude izbor ukoliko želite popiti vino, jer ako ga konzumirate kod kuće i slučajno prospete na pod, bićete u mukama da fleku upotpunosti uklonite sa običnog tepiha, dok kod akrilnih ovo nije slučaj.

Ove akrilne tepihe takođe možete iščetkavati ili prati hemijskim sredstvima, bez bojazni da će izgubiti svoj atraktivan izgled. Uz to, sintetički materijal ne upija vodu, pa se čupavi tepisi suše jako brzo. Najzad, zahvaljujući tome što su povoljni, bez obzira na dimenzije, ovi tepisi se mogu menjati svake sezone, kako bi se uklopili u novi raspored nameštaja, boju zidova ili, jednostavno, raspoloženje.

Osim širokog spektra boja i dezena, akrilni čupavi tepisi mogu biti i različitih oblika i dimenzija, pa se jednako lako mogu uklopiti u velike prostorije ili male spavaće i dečije sobe. Životni vek akrilnih tepiha je 6-7 godina, iako se uz adekvatno održavanje i pažnju on može produžiti i na deceniju. Tako se ovim podnim prostirkama može oplemeniti ili potpuno transformisati svaki prostor koliko god puta da je potrebno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here