Birajte najbolje preparate za svoju bebu

Već tokom prvih dana bebinog života, shvatate da je nega od presudnog značaja za razvoj zdravog i srećnog novorođenčeta. Posebna pažnja se posvećuje negi bebine kože, koja je veoma osetljiva i tanja od kože odraslog čoveka i to za čak 5 puta. Iz tog razloga, nega kože mališana mora biti posebna i tretirana adekvatnim kupkama i kremama za bebe, proverenih proizvođača, koji garantuju sigurne sastojke i kvalitet.

Stoga vam u nastavku izdvajamo preparate, u čiju efikasnost su se uverile mnoge mame i za koje kažu veliko DA.

Kupujte od proverenog brenda

Kupovinu proizvoda za bebe bi trebalo obaviti natenate i nakon što utvrdite koji brend je najbolji. Raspitajte se čiji su proizvodi napravljeni prema najvišim standardima i uz posebnu kontrolu kvaliteta. U tome vam mogu pomoći vaše prijateljice koje već imaju malu decu, razni forumi na internetu, grupe na društvenim mrežama ili prosto apoteke, gde možete naći farmaceute koji će vam predložiti šta bi moglo biti najbolje za vašu bebu.

Nakon što saberete sva iskustva, definitivno ćete se odlučiti za jedan brend koji se ističe i za kog postoje samo reči hvale.

Kupka za bebe

Bebe uglavnom vole vreme kupanja. Iako je to glavni ritual za njihovu nežnu kožu, ipak ne bi trebalo preterivati i previše često tretirati kožu mališana raznim proizvodima, da se ne bi stvorio rizik da se naruši prirodna ravnoteža njihove kože. Bilo bi idealno kada bi vaša beba imala tri do četiri kupke na nedeljeno nivou.

Kremasta kupka za bebe će nežno očistiti kožu vašeg mališana, učiniti je nežnom i glatkom na dodir. Birajte one koje su bogate kamilicom i limetinim cvetom, jer one sprečavaju isušivanje. Inače je za obe biljke klinički potvrđeno da ne izazivaju iritacije i odgovaraju osetljivoj koži. Raspitajte se koja kupka je preporučena od strane pedijatra i dermatologa, jer su takve sto posto sigurno za vašeg mališana.

Bilo da se odlučite za kupku za bebe ili gel za tuširanje, budite uvereni da će vašim najmlađima pružiti trenutke zabave tokom kupanja, a istovremeno će imati nežnu i mekanu kožu.

Šampon za bebe

Kada je u pitanju nega kose vaše bebe, birajte onaj šampon, koji je blag prema osetljivim očima, a koji pritom savšeno čisti teme. Formula na bazi kamilice će umiriti i održati PH vrednost temena, dok će no tear tehnologija sprečiti mogućnost da beba plače tokom kupanja. Opredelite se za onaj koji je klinički testiran od strane dermatologa i oftalmologa, i koji će takođe smanjiti rizik za nastanak alergije ili pojavu suza.

Roditelji se uglavnom odlučuju za onaj proizvod koji je 2 u 1, odnosno onaj koji ima svrhu i šampona i kupke. Tako imaju dva proizvoda u jednom, a koji je pritom prilagođen nežnoj koži glave i tela.

Krema za bebe

Nakon što završite sa kupanjem vaše bebe, sledi poslednji korak, a to je nanošenje kreme, koja će smanjiti bilo kakvo crvenilo, iritiranu i suvu kožu. Opredelite se za onu koja je na bazi ši putera, jer će ovaj sastojak nahraniti kožu vaše bebe i pomoći joj u borbi sa svrabom, osipom i iritacijama. Mame uglavnom biraju one koje se lako nanose, jednostavno razmazuju i koje koža brzo upija.

Korišćenjem ove kreme pomoći ćete svojoj koži da ostane suva ispod pelena i zaštićena od osipa, što je veoma važno za mirno i srećno dete.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here