Koji alarmi za bebe su najbolji izbor?

Smatrate li da je nemoguća misija opustiti se, boraviti u drugoj prostoriji i bez razmišljanja, stresa i prekidanja završiti sve obaveze dok beba spava? Onda sigurno još uvek niste isprobali i spoznali čari jednog od savremenih tehnoloških izuma kada je opremanje bebine sobe u pitanju. Alarmi za bebe! Za njih ste verovatno čuli, ali ste se iz nekog razloga dvoumili da li vam je ovakav uređaj za nadzor deteta potreban…

Međutim, ako poslušate iskustva i savete novopečenih roditelja koji su koristili ili još uvek koriste neki od bebi alarma dostupnih na našem tržištu (bilo da su to audio alarmi za bebe ili bebi alarmi sa kamerom), verujemo da će ova dilema nestati, ali će se pojaviti sledeća – koji među njima je najbolji izbor? S obzirom da postoje brojni modeli različitih svetski poznatih proizvođača, kada se pomenu bebi alarmi – cena i karakteristike uređaja su glavni parametri prema kojima se većina roditelja vodi prilikom kupovine. Iako postoje opcije bez kojih alarmi za bebe ne bi imali svrhu, određene karakteristike mogu dodatno da vam olakšaju život, pa evo na šta treba da obratite pažnju kada birate najbolji bebi alarm za svoje potrebe.

Čemu služe i koji sve alarmi za bebe postoje?

Kada beba stigne u kuću, svaka aktivnost i planovi jesu njoj podređeni, a vaš život se menja iz korena. To je neminovno, ali ipak i vama je potreban predah, kvalitetan san ili makar manje brige i stresa, kako biste (p)ostali spremni da se suočite sa svim izazovima roditeljstva. Tu vam u pomoć mogu priskočiti alarmi za bebe! Ovo „tajno oruđe“ služi kao nadzor bebinih aktivnosti onda kada se vi nalazite u drugoj prostoriji iz bilo kog razloga.

Novopečeni roditelji najčešće jedino kada beba spava imaju vremena da i oni sami malo odmore ili pospreme po kući, dvorištu, itd. Ipak, često sve pada u vodu, jer kada se odvoje od bebe – brinu da li ona i dalje spava, da li se otkrila, plače li, treba li je presvući, nahraniti, pa onda svako malo prekidaju svoje aktivnosti ne bi li proverili bebu, a o kvalitetnom odmoru da i ne govorimo… Osim toga, kada ste u gostima, a bebi se prispava – dobro je da imate mogućnost nastaviti sa druženjem, bez brige o tome da li je sve u redu sa detetom ako ga ostavite u drugoj prostoriji.

Zato su tu alarmi za bebe koji predstavljaju vaše treće uvo i/ili oko, u zavisnosti od toga da li ćete odabrati audio bebi alarm ili su vaš izbor bebi alarmi sa kamerom! I premda obe varijante služe kako za spoljašnju, tako i za upotrebu u unutrašnjem prostoru, audio alarmi za bebe emituju isključivo zvuk, dok bebi alarmi sa kamerom pružaju i video uvid bebine prostorije.

Najčešće imaju dve jedinice: odašiljač koji je opremljen mikrofonom i/ili kamerom i koji se postavlja u bebinu sobu, i prijemnik koji ima zvučnik i/ili ekran, a koji je predviđen za roditelje. Na taj način ćete u svakom momentu čuti i/ili videti šta se dešava sa bebom i moći ćete se bez brige posvetiti bilo čemu drugom.

Kada se pominju bebi alarmi – cena i podela na audio ili video modele nisu jedino po čemu se mogu razlikovati. Tu su i brojne druge karakteristike, te pri odabiru obratite pažnju na:

  • jednostavnost upotrebe,
  • domet signala na otvorenom i u zatvorenom prostoru,
  • kvalitet zvuka i slike ako su vaš izbor bebi alarmi sa kamerom,
  • mobilnost prijemnika,
  • da li je komunikacija jednosmerna ili dvosmerna,
  • poseduje li odabrani uređaj i dodatne pomoćne funkcionalnosti kao što su: indikator nivoa baterije, svetlosni signal ukoliko iz bilo kog razloga ne čujete bebin zvuk, zumiranje i rotacija kamere, mogućnost povezivanja na pametni uređaj/televizor, mogućnost reprodukovanja pesmica-uspavanki, sistem za noćni režim i noćno svetlo, senzor pokreta, merenje temperature, nivoa buke i vlažnosti vazduha u sobi,…

Neke od ovih karakteristika su nužnost, te ih poseduje većina bebi alarma, dok su ostale prisutne kao dodatne prednosti pri korišćenju, bilo da su vaš izbor bebi alarmi sa kamerom ili audio alarmi za bebe.

Bebi alarmi – cena kao faktor odluke

Iako je bezbednost i sigurnost dece svima najvažnija, nisu uvek svi u prilici kupiti najskuplju opremu za bebu, pa ni bebi alarm, koliko god znali da će im olakšati život. Tako su možda na prvu pomisao bebi alarmi sa kamerom primamljiviji i kvalitetniji izbor, ali mnogi roditelji upadnu u zamku konstantnog proveravanja ekrana i tako opet sebi stvaraju stres (onda zapravo i nemaju tu svoju osnovnu namenu). S druge strane, audio alarmi za bebe imaju svoje prednosti koje se ogledaju u tome da su praktičniji i manje komplikovani za upotrebu, zauzimaju manje prostora i znatno su povoljnija varijanta nego bebi alarmi sa kamerom, a ipak pružaju zavidan kvalitet zvuka čime možete biti sigurni da ćete reagovati blagovremeno na svaki bebin zvuk.

Prema tome, ako je vaša prva misao kada su u pitanju bebi alarmi – cena, dobro je znati da u online prodavnici za bebe možete pronaći brojne uređaje za nadzor dece i to za svačiji džep! Bilo da kupujete za svoje potrebe ili želite nekoga da obradujete ovakvim sjajnim poklonom – tu su audio i video bebi alarmi različitih svetskih proizvođača poput Avent, Vtech, Chicco i drugih.

Pogledajte ih i uporedite karakteristike, te odaberite onaj koji je u skladu sa vašim mogućnostima. Dostavom na kućnu adresu uštedećete i vreme i novac, a sve što vam potom preostaje jeste da uživate u bezbrižnim trenucima, čak i onda kada niste blizu svoje bebe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here