Koji su najbolji splavovi ovog leta

Splavovi su definitivno naša najpoznatija turistička atrakcija koja svakog dana privlači brojne turiste iz celog sveta. I to ne treba da nas čudi, s obzirom na to da ovakav tip lokala ne možemo videti nigde, osim u našoj zemlji.

Zapravo, možemo, jer i drugi gradovi na reci mogu da ponude piće ili ručak na splavu, ali ono što naše splavove izdvaja od sličnih objekata u drugim zemljama jeste neponovljiva atmosfera, neprevaziđeni provod i puno pozitivne energije koju emituju svi posetioci.

Prestonički splavovi već dugi niz godina sinonim su za dobru zabavu i žurke koje traju dok ne svane novi dan. Iz sezone u sezonu otvara ih se sve više, a evo koji će od njih biti najaktuelniji ovog leta.

Novootvoreni splavovi

Ako ste raspoloženi za isprobavanje novih stvari, onda jednostavno ne smete propustiti da testirate zabavu na dva nova beogradska splava. Prvi od njih, splav Bajka, otvoren je kao letnja varijanta kafane Bajka na Košutnjaku. Splav je smešten kod rukavca Ade Ciganlije, a zamišljen je kao pravo boemsko mesto, autentičnog kafanskog izgleda, koje može da ugosti preko 200 ljudi. Goste zabavljaju poznati bendovi i izvođači hitova narodne muzike.

Osim njega, tu je i novootvoreni splav Konzulat, čija vrata su se otvorila u maju ove godine. Prepoznatljiv je po tome što se nalazi na lokaciji starog splava Play i što se sa njega pruža prelep pogled preko ušća dveju reka i Kalemegdanske tvrđave. Konzulat je preko dana prava mala oaza za beg od svakodnevnih obaveza, dok se preko noći pretvara u fabriku dobre zabave i ludog provoda.

Splavovi kafane

Posebnu vrstu zabave na splavu možete osetiti ukoliko posetite neku od njihovih kafanskih verzija. U tom tipu lokala isprepletani su tradicionalni kafanski ambijent i moderan način zabave i provoda. Svakako, najpoznatiji je splav kafana Uzbuna, na samom ušću Save i Dunava, koji je svoju popularnost stekao bogatim muzičkim programom, ali i vrhunskim provodom koji se dugo pamti.

Takođe, podjednako aktuelna je i Na Vodi Kafana, čija vrata su vam otvorena tokom letnje, ali i tokom zimske sezone. Splav je potpuno simetričan, a poseduje i 4 velika separea, 4 VIP room-a, ali i krov koji se otvara pritiskom na dugme. Sve u svemu, ovde vas očekuje neponovljivi spektakl. Kada na to dodamo i povoljnije cene nego na ostalim splavovima, dobija se dobitna kombinacija za savršeni vikend.

Stari dobri splavovi

A, ukoliko ne volite mnogo da eksperimentišete, već volite stare dobre isprobane stvari, tu su i splavovi koji rade dugi niz godina. Pre svega, tu je splav Sindikat, koji postoji već dugih deset godina i omiljeno je mesto urbane beogradske ekipe. Karakterističan je po modernom ambijentu, kao i dobrom muzičkom programu u kom se smenjuju hitovi domaće i strane muzike.

Ljubitelji klupske scene obavezno bi trebali da posete splav Leto, koji predstavlja letnju verziju kluba Hype. Ovde mogu očekivati pravu fuziju deep house, house, tech house i disko muzike, za koju su zadužena najpoznatija imena beogradske di džej scene. Ovaj mali tropski raj na reci obećava odličan provod u koji ćete se zaljubiti istog momenta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here