”FEJSBUK ĆE ZABRANITI OGLAŠAVANJE ONIMA KOJI ŠIRE LAŽNE VESTI

Kompanija Fejsbuk je saopštila da će preduzećima i drugim korisnicima povezanim sa širenjem lažnih novinskih priča ubuduće biti zabranjeno da se oglašavaju preko te društvene mreže.

Kako piše magazin Forbs, iz Fejsbuka su objavili da su dodatno razvili i unapredili svoj alat Povezani članci, kako bi smanjili cirkulaciju i uticaj lažnih i obmanjujućih priča kojima je javnost izložena.

Koristeći unapređenu mašinsku tehnologiju učenja, Fejsbuk je naveo da sada može da identifikuje veći obim potencijalnih obmana na društvenoj mreži i da ih brže usmerava u grupu za proveru činjenica koju obavlja treća strana.

Kako se navodi u saopštenju, Fejsbuk je otkrio da određene grupe koriste njegovu funkciju Stranice (Pages) kao kanal za širenje lažnih vesti. Preduzeća, organizacije, poznate ličnosti i drugi, koriste ovu funkciju Fejsbuka kao svoje javne profile na ovoj mreži.

Oni koji dele priče za koje treća strana koja vrši proveru činenjica utvrdi da su lažne, neće više moći da zakupljuju reklamni prostor na Fejsbuku, poručila je kompanija.

Izvor: Tanjug

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here