FACEBOOK RADI NA APLIKACIJI KOJA DODAJE EFEKTE U PRISMA STILU

U intervjuu za WSJD Live, Facebook-ov CPO Kris Koks pokazao je interesantnu aplikaciju baziranu na veštačkoj inteligenciji, koja čini da video uživo izgleda kao rad čuvenih umetnika, na primer Van Goga.

facebook

Koks ju je nazvao aplikacijom koja prenosi stil, i koja u suštini radi upravo to – prenosi stil određenog slikara na slike u pokretu. Iz demoa koji je prikazan, ona izgleda u velikoj meri kao Prisma, aplikacija koja dodaje filtere u vaše fotografije i video klipove. Međutim, dok kod Prisma aplikacije čekate nekoliko sekundi da to uradi, demo filter je primenjen uživo na kameri preko tehnologije izmenjene realnosti. Zaista, Koks je pomerao telefon po prostoriji, a Van Gog filter je bio primenjen u realnom vremenu u aplikaciji.

Filteri su i dalje u fazi prototipa, a Kris nije želeo da nam otkriva da li će se oni moći koristiti samo uz Facebook Live, ali je izgleda to pravac kojim kompanija ide. Prema Koksu, 70 odsto kompletnog globalnog internet saobraćaja će biti video kroz nekoliko godina, pa i njihovo ulaganje ide u tom pravcu.

Izvor: Benchmark

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here