AKADEMIJA 28: FESTIVAL TRIBJUT BENDOVA

Od četvrtka 6. do subote 8. oktobra Akademija 28 organizuje peti Festival tribjut bendova (FTB), besplatan za posetioce.

gig

Three Nights of Tribute Bands vol. 5, kako se manifestacija najavljuje, i ove godine pred prvi oktobarski vikend okuplja uspešne domaće bendove a pošto je izdanje jubilarno, biće to najbolji učesnici prethodnih festivala. U četvrtak 6. oktobra nastupiće grupe Flannel (kao Alice in Chains i Pearl Jam) i Face2Face (kao Faith No More). U petak 7. oktobra pred posetiocima je Brian Mc Shtull koji nastupa sa muzikom grupe Azra. Poslednjeg dana, u subotu 8. oktobra, na bini je grupa Stereo Deficit, kao Arctic Monkeys.

Festival tribjut bendova Akademije 28 nastao je sa ciljem promovisanja kvalitetnih domaćih sastava koji izvode muziku poznatih bendova – onih koje publika iz različitih razloga nema priliku da čuje uživo. Tom Waits, Nick Cave, The Beatles, The Doors, ZZ Top, Moloko, Jane’s Addiction i mnogi drugi prethodnih godina našli su se na listi izvođača, dok će u ovogodišnjem programu FTB-a posetioci slušati muziku četiri čuvena inostrana benda i Azre – jedinog tribjuta domaćem bendu na festivalu. Koncerti počinju u 22 časa, a mesta u Klubu Akademije 28 se mogu rezervisati na telefon 011 3619 342. Klub Akademije 28 nalazi se na adresi Nemanjina 28.

Izvor: Danubeogradu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here