SEDAM FILMOVA IZ 2016. KOJE BI TREBALO DA POGLEDATE (VIDEO)

Do kraja 2016. godine nije ostalo još puno vremena, a to u filmskoj galaksiji znači niz novih bioskopskih premijera koje bi svakako trebalo ispratiti. Program je, po svemu sudeći, i više nego raskošan, a mi vam donosimo listu sedam filmova koje bi trebalo da pogledate.

hbo

1. The Girl on the Train

Glavna junakinja ovog trilera je Rachel (Emily Blunt), koja svako jutro putuje istim vozom i prolazi pored kuće u kojoj je nekada živela, prisećajući se života koji je nepovratno izgubila. U mnoštvu prigradskih domova, pogled joj iznova luta do jednog u kome živi srećan bračni par, međutim, stvarnost je daleko od te idilične slike, a Rachel će ubrzo saznati što se krije iza zatvorenih vrata tog savršenog doma. Režiser filma je Tate Taylor, u ostalim ulogama su Luke Evans, Rebecca Ferguson, Haley Bennett i mnogi drugi.

2. The Accountant

Iza maske naizgled dosadnog računovođe Chrisa Wolffa, krije se jedno sasvim drugo lice koje nije ni najmanje dosadno. On radi za teške kriminalce i plaćene ubice. Wolff (Ben Affleck) je matematički stručnjak koji ima više afiniteta prema brojevima nego prema ljudima i zbog svojih sposobnosti je zapao za oko Ministarstvu finansija. Režiser je Gavin O’Connor, a glavne uloge tumače Anna Kendrick, J.K. Simmons i Jon Bernthal.

3. Free state of Jones

Radnja filma se dešava u doba Građanskog rata, a prati priču prkosnog farmera, Newtona Knighta, i njegovu pobunu protiv južnjačke politike i kompletnog stanja u tadašnjoj Americi. Knight beži s ratišta, udružuje se s nekolicinom malih farmera i lokalnih robova, i u okrugu Džouns u Misisipiju proglašava svoju državu. Reditelj je Gary Ross, a uloge tumače Matthew McConaughey, Gugu Mbatha-Raw, Mahershala Ali Keri Russell itd.

4. Nocturnal Animals

Susan Morrow živi neispunjen život sa suprugom Huttonom Morrowom. Jedan vikend, kad Hutton ode na poslovni put, Susan dobija paket od svog bivšeg muža, Edwarda Sheffielda. To je roman Nocturnal Animals, koji je on napisao. Režiju potpisuje Tom Ford, a glavne uloge tumače Amy Adams i Jake Gyllenhaal.5. Allied

Kazablanka 1942. godine, savezni obaveštajni agent Max Vatan (Brad Pitt), preuzima identitet supruga špijunke francuskog pokreta otpora, Marianne Beausejour (Marion Cotillard), koja radi na tajnom zadatku unutar zgrade francuske vlade. Max se polako zaljubljuje u Marianne i oboje odlučuju prestati sa špijunskim poslom nakon opasne misije u Severnoj Africi. Nakon misije se venčaju i vode miran život u Engleskoj. Idila traje sve dok Max ne bude upozoren da žena kojom se oženio skriva svoju mračnu tajnu. Slavni Robert Zemeckis stoji iza ovog ostvarenja.

6. The Infiltrator

Film The Infiltrator režisera Brada Furmana baziran je na autobiografiji Roberta Mazura, federalnog agenta koji se tokom osamdesetih godina infiltrirao u narko-kartel Pabla Escobara gde je proveo punih pet godina na tajnom zadatku među vodećim kriminalcima i švercerima droge u Kolumbiji. Vremenom je stekao poverenje Escobarove desne ruke, Roberta Alcaina, a njegov rad je doveo do podizanja 85 optužnica protiv narko-bosova i korumpiranih bankara koji su prali novac za Escobarov kartel. Bryan Cranston u ovoj ulozi živi dvostruki život, a pored njega, uloge tumače i John Leguizamo, Diane Kruger i Daniel Mays.

7. Collateral Beauty

Kad uspešnog njujorškog marketinškog stručnjaka (Will Smith) zadesi velika tragedija, on se u potpunosti povlači iz svog dotadašnjeg života, a njegove kolege smisle plan kako da se suoči sa tugom koju oseća. Osim Willa Smitha u filmu se još pojavljuju Edward Norton, Keira Knightley Michael Pena, Naomie Harris, Jacob Latimore, kao i Oskarovke Kate Winslet i Helen Mirren. Režiju potpisuje David Frankel.

>>Filmovi zasnovani na istinitim događajima

>>20 najznačajnijih filmskih ostvarenja u istoriji rokenrol muzike

>>10 kultnih filmova koje morate pogledati ako ste ovih dana bez inspiracije

Izvor: Buro24/7.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here