12. KIDS FEST OD 23. DO 30. OKTOBRA

Dečji filmski festival, 12. Kids Fest, biće održan od 23. do 30. oktobra pod sloganom Filmujmo u ritmu sreće. Pa, da li ste spremni da filmujete u ritmu sreće? Zanima li vas šta su organizatori spremili za jedini filmski festival posvećen najmlađoj publici?

kids-fest

Najmlađi ljubitelji sedme umetnosti širom Srbije biće u prilici da gledaju zanimljive filmske premijere animiranih, igranih i dokumentarnih filmova iz Švajcarske, Amerike, Francuske, Belgije, Češke, Holandije i tako dalje. Veći deo ovih ostvarenja prikazan je na poznatim svetskim festivalima kinematografije za decu, a na Kids Fest-u naći će se sinhronizovani na srpski jezik. U bioskopima najmlađe posetioce očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni, a ono što ovu godinu čini posebnom, jeste i uvođenje specijalnog Teen programa. 

Dvanaesti Kids Fest održaće se u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, kao i u više od 30 gradova širom Srbije. U Beogradu se Dečiji filmski festival održava u bioskopima Cineplexx Ušće SC, Cineplexx Delta City, Roda Cineplex, u Dvorani Doma sindikata, bioskopu Fontana, Dvorani KCB. Zatim, u Novom Sadu u bioskopu Arena Cineplex i CineStar Cinemas, a u Pančevu i Zrenjaninu, takođe u bioskopima CineStar Cinemas. Kids Fest se u Kragujevcu održava u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop Vilin grad. Cene karata za bioskopske projekcije se nisu menjale, pa će i ove godine biti veoma pristupačne, posebno za grupne posete. Festival podržavaju Ministarstvo kulture, Grad Beograd i Udruženja učitelja Srbije, Beograda i Novog Sada.

Izvor: Danubeogradu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here