KAKO SU NASTALA IMENA POZNATIH BENDOVA? (2. DEO)

Poznati muzičari su oduvek imali različite metode za kreiranje imena svojih bendova. Posle prvog dela, predstavljamo vam i drugi.

bend1. Arctic Monkeys

Arctic Monkeys su postali poznati zbog demo snimaka koje su napravili njihovi fanovi i ostali su upamćeni kao jedan od prvih bendova koji je postao popularan zahvaljujući internetu. Postoje od 2002. godine, a za njihovo ime zaslužan je gitarista Džejmi Kuk. No, zašto baš Arctic Monkeys, niko ne zna. Aleks Tarner se čak jednom prilikom našalio kako nije siguran da to zna i sam Džejmi, kome je to ime naprosto palo na pamet u školskim danima, kada je maštao da svira u grupi koja se zove baš tako.

2. Black Sabbath

Ovaj legendarni hevi metal bend iz Birmingema prvobitno se zvao Earth, a svoju prvu pesmu nazvao je Black Sabbath. Nakon što se kasnije ispostavilo da već postoji grupa koja se zove Earth, ime benda je promenjeno u Black Sabbath.

>>10 činjenica o bendu Black Sabbath

3. Oasis

Oasis je bila engleska rok grupa koja je zvanično prestala da postoji dana 8. oktobra 2009. Priča o nastanku imena benda kaže da je Noel Galager kao mladić bio član ekipe koja je radila na turneji grupe The Inspiral Carpets, koja je nastupala i u Oasis Leisure Centru. Plakat sa tog koncerta godinama je krasio zid njegove sobe, čak i u vreme kada je s bratom osnovao grupu Rain. Ubrzo mu je predložio da je nazovu Oasis.

>>Malo poznate činjenice iz sveta muzike

4. Bring Me the Horizon

Ime britanskog metalkor benda Bring Me the Horizon dolazi od poslednje rečenice iz filma Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, u kojoj kapetan Džek Sperou kaže Now, bring me that horizon.

5. U2

Članovi ove irske grupe dugo su smišljali kako joj nadenuti ime. Zvali su se i Feedback i The Hype, a U2 su postali nakon odlaska Dika Evansa iz benda 1978. godine. To ime se takođe poklapa sa filozofijom benda da i publika učestvuje u stvaranju muzike i da ste vi (U2) deo nje.6. Fall Out Boy

Fall Out Boy su osnovani početkom 2001. godine od strane Pita Venca i Džoa Tromana. Prve dve svirke imali su kao bezimen bend i odlučili su da bi publika trebalo da bude ta koja će im neduniti naziv. Neko je predložio da to bude Fallout Boy, aludirajući na pomoćnika Radioactive Mana iz crtaća Simpsonovi.

7. Green Day

Green Day (zeleni dan) je termin koji se upotrebljava za osobu koja je ceo dan provela pod dejstvom marihuane. Bili Džo Armstrong je napisao pesmu Green Day, a tako je nazvao i svoj bend, koji je prodao više od 60 miliona ploča širom sveta. Inače, pre toga je bio poznat kao Sweet Children.

>>Poznati muzičari nekad i sad

8. Joy Division

Joy Division je bila grupa koja je za vreme svog postojanja izvršila veliki uticaj na razvoj muzike i tako stekla kultni status među ljudima širom sveta. U odabiru imena benda veliku ulogu imala je pripovetka Kuća lutaka, poljskog pisca Ihaila De-Nura, poznatog pod pseudonimom Ka-Tsetnik 135633.

9. Pantera

Pantera, jedan od najpopularnijih metal bendova svih vremena, nazvan je po kolima tragično preminulog gitariste Dajmbeg Darela.

>>Fil Anselmo o ponovnom okupljanju Pantere

10. Queen

Britanski rok bend Queen, koji je prestao sa radom nakon smrti frontmena Fredija Merkjurija 1991. godine, smatra se jednim od najvećih, najuspešnijih i najuticajnih sastava ikada. Nastao je 1970. nakon raspada grupe Smile, a novo ime dobio je zahvaljujući Merkjuriju, koji je rekao da je to samo ime, ali je veoma upečatljivo, očigledno i zvuči odlično. 

>>Hit Don’t Stop Me Now grupe Queen je najpozitivnija pesma svih vremena

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here