DECA DIVLJINE (3. DEO)

Posle prvog i drugog dela, predstavljamo vam i treći.

1. Suzan Vajli, poznata pod pseudonimom Džini

dzini

Suzan Vajli je rođena 1957. godine u predgrađu Los Anđelesa u Sjedinjenim Američkim Državama. Kada je bila beba, njen otac je zaključio da je mentalno nedovoljno razvijena, pa je odlučio da je izoluje od sveta što je više moguće i to je trajalo punih 12 godina. Njen slučaj, o kojem smo ranije pisali OVDE, izuzetno je potresao svetsku javnost. Džini se, prema izvorima iz 2008. godine, danas nalazi u jednoj maloj privatnoj ustanovi za mentalno nerazvijene osobe i anonimni izvori tvrde da je srećna tamo. Iako sada progovori po koju reč, uglavnom komunicira znakovnim jezikom.

2. Markos Rodrigez Pantoha

Markos

Markos je rođen 7. juna 1946. godine. Već u ranom detinjstvu, otac ga je prodao farmeru kome je pomagao u čuvanju stoke. Nakon farmerove smrti, Markos je rešio da ostane u planinama Sijera Morene, a šta su jele životinje, jeo je i on. S nekima od njih uspostavio je posebnu vezu. Štaviše, postao je deo porodice jedne vučice. Kako nije imao sa kim da razgovara, počeo je da oponaša zvukove koje bi čuo svuda okolo i koje i dan-danas ume da fantastično imitira. U dobi od 19 godina vratio se u civilizaciju, ali je imao velikih poteškoća da joj se prilagodi. Posle nekog vremena, čak je postao i vojnik. Naučio je da svira gitaru i klavir i nikada se nije oženio. Sada živi od invalidske penzije koju prima posle nesreće koja ga je zadesila prilikom izvođenja građevinskih radova.

3. Oksana Malaja

Oksana je rođena 4. novembra 1983. godine na jugu Ukrajine. Prema medicinskoj dokumentaciji, po rođenju je bila sasvim normalno dete. Međutim, kada je imala samo tri godine, roditelj koji su bili alkoholičari su je napustili. Živela je okružena psima do 1991. kada su je pronašli socijalni radnici. Oksana nije umela da priča i ponašala se poput psa: trčala je četvoronoške, lajala, spavala na podu i sl. Nakon višegodišnje terapije, naučila je da tečno govori maternji jezik, ali su njene mentalne sposobnosti ostale na nivou šestogodišnjakinje. Godine 2013. dala je intervju za nacionalnu ukrajinsku televiziju, rekavši da joj je san da pronađe svoju biološku majku. Danas živi u domu za ljude ometene u razvoju.

4. Ivan Mišukov

Ivan, koji je 1992. godište, pobegao je 1996. od kuće, u kojoj je situacija bila nepodnošljiva: dečko njegove majke bio je teški alhokoličar. Sa psima je živeo oko dve godine, a čak je postao i vođa čopora. Kao šestogodišnjaka ga je spasila moskovska policija i oporavio se za relativno kratko vreme. Sada vodi sasvim normalan život.

5. Kambodžanka iz džungle

kambodzanka

Radnici u ruralnom delu Kambodže su u januaru 2007. godine primetili da nestaje hrana iz naselja nadomak obližnje džungle. Sumnjajući na divlje životinje, jedan od radnika dosetio se da hranu ostavi na otvorenom i sačekao da vidi šta će se desiti. Ugledao je nagu i prljavu ženu prekrivenu ožiljcima, a seljaci su je sprečili da pobegne onamo odakle je došla. Nakon tog incidenta, oglasio se jedan policajac koji je tvrdio da je ona u stvari njegova kćerka koja je nestala davne 1988. Iako je isprva bio spreman na DNK testiranje, ono se nikada nije dogodilo. Ipak, devojka je odvedena njemu i njegovoj porodici. Takođe, veruje se da je zbog dubokih ožiljaka na levoj ruci i zglobu, verovatno bila žrtva neke vrste mučenja, a misterija o njenoj prošlosti ni dan-danas nije razjašnjena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here