KAKO ĆE IZGLEDATI FUNKCIONALNA REPLIKA TITANIKA

Titanik, brod iz snova, koji je potonuo 1912. godine nakon što je udario u santu leda, mogao bi uskoro da dobije repliku zahvaljujući australijskom biznismenu Klajdu Palmeru koji je spreman da u taj projekat uloži 300 miliona funti.

replika titanika

Kompanija Blue Star Line, čiji je Palmer vlasnik, planira da izgradi Titanik II koji će fizički biti gotovo identičan originalnom Titaniku, samo što će dodatno biti opremljen modernim navigacionim i bezbednosnim sredstvima. Baš kao i originalni brod, Titanik II će biti dugačak 270 metara, visok 53 metra i imaće prvu, drugu i treću klasu. 3D nacrti enterijera novog broda, za koje je bila zadužena kompanija Tilberg Design, pokazuju da su razlike između starog i novog broda gotovo neprimetne, s tim da drvenarija koja je krasila originalni Titanik nije u skladu s modernim bezbednosnim propisima, pa će u Titaniku II će biti korišćen furnir.

>>20 zanimljivih činjenica o Titaniku

>>Junaci filma “Titanik” 17 godina kasnije

Ako sve bude išlo po planu, Titanik II će isploviti 2018. godine iz istočne kineske provincije Đangsu i ploviće do Dubaija, umesto od Sauthemptona do Njujorka što je bila ruta starog broda. U brodu će biti mesta za 2.435 putnika i 900 članova posade, što je nešto više od kapaciteta koji je imao originalni Titanik, a ovog puta će biti postavljen dovoljan broj čamaca za spasavanje.

U nastavku pogledajte fotografije enterijera originalnog Titanika i 3D nacrte replike broda.Glavne stepenice u prvoj klasi

titanik II Titanik II

Kafe Parisien

titanik 2 titanik 2

Titanik je bio jedan od prvih brodova koji je imao bazen i turska kupatila. U bazen je upumpavana voda iz okeana i potom zagrevana.

titanik replika

Restoran u prvoj klasi

titanik replika

Luksuzna spavaća soba u prvoj klasi

titanik replika titanik replika

Biće napravljena i replika komandnog dela, ali neće biti u upotrebi

titanik replika

titanik 2
Brodom će se upravljati na savremeni način

Teretana će biti u edvardijanskom stilu

replika titanika

Ovo su još neki od detalja koji su prekopirani

replika titanika titanik replika

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here