SKRIVENA IGRICA: EVO KAKO DA IGRATE ŠAH DOK ČETUJETE NA FACEBOOK MESSENGERU

Za šta sve koristite Facebook Messenger? Naravno, da četujete sa prijateljima, šaljete fotke, GIF-ove, za video pozive. Možete i novac da šaljete putem Messengera, ali, da li ste ikada igrali igricu sa prijateljima dok četujete? I to je moguće! 

šah mesindzer

Facebook Messenger je omogućio da igrate igricu dok četujete, i to šah, a da ne morate da instalirate neku drugu aplikaciju. Ono što vam treba je korak kojim ćete otključati ovu skrivenu igru. Sve što treba da uradite jeste da ukucate @fbchess play i kliknete Enter, tokom četovanja, i tabla za šah će se pojaviti. Osoba koja je inicirala igru biće beli igrač, njen je prvi potez, a evo i prečica za igranje:

B za lovca
R za topa
K za kralja
K za kraljicu
N za konja
P za pijuna

Na primer, hoćete da pomerite drugog pijuna sa leve strane i to jedno polje, treba da napišete @fbchess PB3 ili jednostavnije @fbchess B3. Za pomoć tokom igre ukucajte @fbchess help. Poteze možete da poništite kada ukucate @fbchess undo, ali vaš protivnik mora da prihvati zahtev za poništenje poteza. Tokom igre možete da četujete, a onda da nastavite igranje tako što ponovo ukucate kod za igricu. FB Chess dostupan je i za mobilne i za desktop platforme.

Izvor: Novaenergija.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here