SVE ŠTO NISTE ZNALI O ”AMERICAN HORROR STORY: HOTEL”

American Horror Story je serija nadaleko poznata po svom grotesknom šarmu, koja već godinama ne prestaje da nas iznenađuje. Nijedna sezona nikada nije izgubila na kvalitetu i interesovanju publike, ali čak i oni najverniji fanovi često nisu imali celokupan uvid u sve one stvarne priče koje su poslužile kao inspiracija za njih.

american horror story

1. Hotel Kortez je baziran na pravom hotelu u Čikagu

dvorac ubistava

H.H.Holms, lekar koji je u istoriju ušao kao prvi serijski ubica, u Čikagu je kasnih 1800-ih godina sagradio veliki hotel koji je ostao upamćen kao Dvorac ubistava. U njemu je ubijao uglavnom ženske goste, zaposlene i svoje ljubavnice, a omiljena zabava mu je bila da vidi koliko osoba može da pretrpi bola pre negoli umre. Plan zgrade, koja je imala veliki broj prostorija i skrivenih prolaza bio je poznat samo njemu, jer je svake nedelje otpuštao i zapošljavao nove radnike. 

2. Vajnvilska ubistva u kokošinjcu su se stvarno dogodila

Gospođa Evers
AHS – Gospođa Evers

Između 1926. i 1928. godine u Los Anđelesu dogodila se serija otmica i ubistava mladića. Zvuči poznato? Taj podatak je upotrebljen u ovoj sezoni serije: Albert, sin gospođe Evers bio je jedan od njih.

3. Hotel Cecil

Hotel Cecil u Los Anđelesu ima nesrećnu istoriju, koja je takođe bila inspiracija producentu Rajanu Marfiju, a više o tome možete da pročitate OVDE.4. The Garden of Allah

goa

The Garden of Allah bio je poznati holivudski hotel, izrađen 1913. godine od strane Vilijama Henrija Heja kao njegova privatna rezidencija. Glumica Ala Nazimova ju je otkupila 1919. i nazvala Garden of Alla, a u njoj su održavane razuzdane zabave. Do 1930. novi vlasnici su mu dodali slovo h u nazivu, a 1959. Bart Liton ga je srušio i zamenio sa glavnom filijalom svoje banke. Inače, aura glamura koja ga je okruživala, obezbedila je bogat materijal za Marfija i kompaniju.

5. Soba broj 64

64

Još kada je potvrdio učešće Evana Pitersa u seriji, Marfi je rekao: Čekaće vas u sobi broj 64. Mnogi pretpostavljaju da je njegov karakter zasnovan na pokojnom Hauardu Hjuzu, poznatom po svom ludilu, bogatstvu, poslovnim uspesima i složenom sistemu špijunaže svojih ljubavnica. Odsedao je u sobi broj 64 hotela Chateau Marmont u Los Anđelesu, a po njemu je čak i američki strip autor Sten Li osmislio lik Tonija Starka.

6. Ajlin Vuornos

Glumica Lili Rejb se u julu mesecu prošle godine pridružila glumačkoj postavi nove sezone kao Ajlin Vuornos. Inače, Ajlin je bila prostitutka sa Floride koja je 2002. godine pogubljena kao prva žena serijski ubica u modernoj američkoj istoriji. Takođe, pored nje, u epizodi Devil’s Night na večeri koju je organizovao Marč okupile su se najveće serijske ubice svih vremena koje su zapravo postojale, poput Džefrija Damera, Zodijaka, Džona Vejna Gasija i mnogih drugih.

>>Ovo su samo neki od filmova zasnovanih na istinitim događajima koji su šokirali javnost

>>Najokrutnije žene svih vremena

>>AHS: Priče koje stoje iza likova iz četvrte sezone

>>AHS: Likovi iz prošlosti koji su se pojavili u seriji

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here