YU GRUPA PROSLAVLJA JUBILEJ SA BEOGRAĐANIMA

U Hali sportova na Novom Beogradu, u četvrtak 17. decembra, najdugovečniji srpski rokenrol bend YU grupa obeležava velikim koncertom 45 godina rada. Nastavljamo dalje – poručuju članovi popularne YU grupe publici koja ih prati, uz obećanje velikog spektakla i čistog rokenrola.

YU GRUPA
Foto: Nepoznato

Izlazak člavova YU grupe na binu najaviće Zoran Kostić Cane, frontmen grupe Partibrejkers, a muzički nastup imaće Radomir Mihajlović Točak, Dušan Kojić Koja (Disciplin A Kitschme), Nikola Čuturilo Čutura (Riblja Čorba) i Zoran Milanović (Smak). Čutura je napisao tekstove za šest pesama za novi album YU grupe, koji će izaći sredinom februara.

YU Grupu su osnovali 29. novembra 1970. godine braća Dragi (gitarista) i Žika Jelić (basista), u to vreme već poznati muzičari, Miodrag Mive Okrugić (orguljaš) i Velibor Boka Bogdanović (bubnjar). Ime za bend odabrala je publika, tako što je na prvom nastupu u zemunskom klubu Sinagoga disk džokej Zoran Modli pozvao publiku da predloži ime.

Prvom pesmom i singlom Nona, čiji je tiraž odmah rasprodat, YU grupa postaje pionir smislene upotrebe etno zvuka u domaćoj rok muzici. Od tada do danas nastali su brojni legendarni hitovi, među kojima su i Crni leptir, More, Trka, Čudna šuma, Noć je moja, Od zlata jabuka, Mornar, Dunavom šibaju vetrovi i tako dalje.

YU grupa je izdala deset singlova, jedanaest studijskih i jedan live album. U pripremi je i dvanaesti studijski album, koji će premijerno biti predstavljen na koncertu uz najveće hitove benda.

Koncert počinje u 20.30 časova, organizatori najavljuju da će trajati između dva i dva i po sata, a cena ulaznice je 1.250 dinara.

Izvor: Danubeogradu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here