INDONEZIJA: NAPUŠTENA CRKVA U OBLIKU KOKOŠKE

Iz gustog šumovitog područja Indonezije izdiže se jedna ogromna kokoška. Ova gigantska struktura ima glavu, telo i rep kao kokoška, a na glavi se nalazi poluotvoreni kljun kao da će svakog trenutka početi da kokodače.

indonezija

Sve je počelo 1989. godine kad je 67-godišnji Daniel Alamsjah, kako on kaže, primio poruku od Boga. Tada je odlučio da izgradi kuću za molitve koja je trebalo da izgleda kao golubica, međutim svi su mislili da se radi o kokoški, pa je tako i prozvana: crkva kokoška.

Ovo mesto je godinama služilo kao rehabilitacioni centar za zavisnike i decu sa invaliditetom, međutim 2000. godine je morao da se zatvori zato što su troškovi izgradnje i održavanja bili veliki.Danas crkva u obliku kokoške, iako već dotrajala i samo što se ne sruši, privlači fotografe iz celog sveta koji žele da zabeleže građevinu neobičnog izgleda. Zahvaljujući brojnim turističkim blogerima koji obilaze neobična mesta i pišu o njima, priča o ovoj crkvi se proširila po svetu i sve više i više ljudi je zainteresovano za obilazak.

crkva u obliku kokoškeindonezijacrkva u obliku kokoškecrkva kokoška

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here