Naslovna KULTURA FILM/TV PET KNJIGA PO KOJIMA SU SNIMLJENI FILMOVI U 2015. GODINI

PET KNJIGA PO KOJIMA SU SNIMLJENI FILMOVI U 2015. GODINI

Često smo u potrazi za nekom dobrom knjigom koju bismo pročitali u slobodno vreme, a Holivud je uvek bio taj koji mnoge zanimljive naslove prenese na filmsko platno i tako nam pomrsi račune. U poslednje vreme ekranizovanje knjiga postalo je jako popularno, bilo da se radi o serijama ili filmovima. Povratak u bioskop s društvom nikad nije bilo slađe, a mi smo za vas izabrali nekoliko filmova (i knjiga) na koje vredi obratiti pažnju. 

bioskop_ljudi

1. Brooklyn (Colm Toibin – Brooklyn)

Da treba da birate između romantičnog italijanskog imigranta i pravog irskog frajera koga biste odabrali? Glavna protagonistkinja Eilis Lacey ima upravo taj problem u filmu. Hoće li ostati u Americi bez svoje porodice, ali sa čovekom koji bi mogao biti ljubav njenog života ili će se vratiti kući muškarcu koji joj je obećao sve što poželi? U slučaju da niste čitali knjigu pričekajte ovu romantičnu priču koja je već pokupila sve pohvale na Sundance filmskom festivalu. Sigurni smo da je Nick Hornby i ovaj put dobro obavio posao. 

2. Room (Emma Donoghue – Room)

Dirljiva priča o petogodišnjem dečaku koji vreme provodi u sobi sa svojom majkom i to je sve što zna. Okrutna istina je ta da su tamo zato što su zatočeni. Pet godina poznavajući samo jednu sobu, zatočeni dečak će napokon otkriti svet. Dramatična priča koja ima srećan završetak bila je dovoljna da ovaj film uvrstimo na listu. 

3. Carol (Patricia Highsmith – The Price of Salt)

Film o kome se odavno piše u medijima je Carol, drama čija radnja je smeštena u pedesete godine prošlog veka, a reč je o odnosu između dve žene. S obzirom na vreme radnje možete samo pretpostaviti kakvu zavrzlamu je izazvala ova romantična priča u kojoj glume Cate Blanchett i Rooney Mara i koju mnogi iščekuju s nestrpljenjem.

4. Secret in Their Eyes (Eduardo Sacheri –  El secreto de sus ojos)

Julia Roberts i Nicole Kidman  glume u mračnom filmu u kome Roberts glumi FBI istražiteljku koja otkriva brutalno ubistvo svoje kćerke. Trinaest godina nakon tog nemilog događaja –  konačno su na tragu. Sjajan film koji je prilično težak za gledanje, a najviše je namenjen ljubiteljima kriminalističkih ekranizacija.5. The Danish Girl (David Ebershoff – The Danish Girl)

Tematika koja je izazvala brojne kontroverze sigurno je ona o priči mlade Dankinje koja je jedna od prvih koja je plastičnom operacijom promenila pol. Ova biografska drama režisera Toma Hoopera prikazana je na venecijanskom filmskom festivalu u septembru ove godine, a glavne uloge tumače Alicia Vikander, Amber Heard, Ben Whishaw, Matthias Schoenaerts, Eddie Redmayne i Sebastian Koch.

>>Ovo su samo neki od filmova zasnovanih na istinitim događajima

>>Top 20: Najbolje serije svih vremena

>>Deset činjenica o kultnom filmu ,,Kad jaganjci utihnu”

>>Sve tajne ,,Prljavog plesa”

>>Stenli – hotel koji je poslužio kao inspiracija za ,,Isijavanje”

Izvor: Buro247.hr/kafenisanje.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here