OVE ŽIVOTINJE IZGLEDAJU POTPUNO NESTVARNO

Ako ste pomislili da su ove fotografije nastale tako što se neko zaigrao u Fotošopu, prevarili ste se. Priroda je puna različitih vrsta životinja koje još uvek nisu pronađene i istražene. Dok se najviše vrsta neobičnog izgleda može pronaći na dnu mora ili okeana, ni kopno mnogo ne zaostaje, pa se tako srećemo sa životinjama neverovatnih boja i oblika koje izgledaju kao da su iz nekog naučnofantastičnog filma.

Bodljikava agama

moloh gmizavacbodljikava agama

Bodljikava agama ili moloh je mali gmizavac dug oko 15 centimetara koji liči na čudovište i uglavnom naseljava sušne oblasti centralne i zapadne Australije. Uglavnom se hrani mravima i ima sposobnost da menja boju poput kameleona. Iako izgleda pomalo zastrašujuće, potpuno je bezazlen.

Kolibri leptir

moljackolibri leptir

Poznat pod imenom Macroglossum stellatarum, kolibri leptir se uz pomoć svog dugačkog jezika hrani nektarom iz cveća. Ova vrsta živi u umerenim krajevima Evrope, središnje Azije i severne Afrike, dok se leti šire ka severu, a zimi odlaze na jug. Iako nije potpuno ispitano, procenjuje se da je životni vek odrasle jedinke kolibri leptira od četiri do šest meseci.Panda mrav

mrav panda

Zahvaljujući kombinaciji crne i bele boje i šara koje podsećaju na džinovsku pandu, ova vrsta mrava ponela je naziv panda mrav. Njihov ujed je izuzetno bolan, pa su zbog toga dobili nadimak i kravoubica. Za razliku od običnih mrava, ova vrsta nema kraljicu, radilice i mužjake čija je jedina uloga da oplode kraljicu.

Šareni ustonošci

ustonožcisareni rak

Ova vrsta morskog raka poznata je po smrtonosnim i u prirodni najbrže poznatim udarcima kojima usmrćuje plen. Za razliku od ljudskog oka koji prepoznaje samo tri boje: plavu, žutu i crvenu, morski paun, kako još zovu ovu vrstu, ima sposobnost da prepozna čak šesnaest boja.

>>Životinje neobičnih boja

Crvenousna šišmiš riba

ribariba sa crvenim usnama

Crvenousna šišmiš riba (Ogcocephalus darwini) ima izuzetno svetlo crvene usne, što omogućava ljudima da ih razlikuju od drugih riba te vrste. Veruje se da crvene usne služe da bi se lakše raspoznavale tokom mresta, a iako čudno izgleda, ova riba nije opasna po ljude.

Morska svinja

morska svinja

Ova vrsta živi na dnu okeana, uglavnom na dubini oko 3.000 metara. Hrane se uglavnom česticama iz mulja sa dna okeana, a imaju i receptore preko kojih mogu da lociraju željene izvore hrane kao što je na primer leš kita.

>>Ovo su najneobičnije vrste cveća

Plava papagaj riba

plava papagaj riba plava papagaj riba

Plava papagaj riba živi u koralnim grebenima tropskih delova zapadnog Atlantika i Karipskog mora i hrani se malim organizmima koje nađe u pesku i algama. Iako je stalno na meti ribara, plava papagaj riba nije ugrožena vrsta.

Riba paku

riba sa ljudskim zubimariba paku

Ova vrsta invazivne ribe u srodstvu je sa piranama, ali za razliku od njih je biljojed. Poznata je po svojim neobičnim zubima koji neverovatno podsećaju na ljudske i veruje se da nije opasna. Smatra se da ova riba pripada ribama paku koje žive u Južnoj Americi.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here