SAGRAĐEN NAJVIŠI ZAMAK OD PESKA NA SVETU (FOTO)

Kompanija The Sand Sculpture koja je do sada bila sedam puta Ginisov rekorder i njen vlasnik Ted Sajbert su krajem oktobra meseca ove godine sagradili u Majamiju najviši zamak od peska.

majami

Njih je angažovala kompanija Turkish Airlines kako bi obeležila uvođenje nove linije na relaciji Istanbul-Majami čiji je prvi let bio 25. oktobra ove godine. Retkost je pronaći zamak od peska sa ovako dobrim i preciznim detaljima, sa toliko replika divnih svetskih gradova, koji pritom obara Ginisov rekord. Zaista neverovatno – izjavio je Ginisov sudija.

Ovaj zamak od peska koji je napravljen zbog promocije kompanije Turkish Airlines oborio je prethodni Ginisov rekord koji je iznosio 12,4 metara i postavio novi koji sada iznosi 14 metara visine. Najviši zamak od peska ilustruje na koji način Turkish Airlines spaja Majami sa svetom kroz jednostavan pristup do 278 destinacija širom sveta.Za izgradnju najvišeg zamka od peska bilo je potrebno oko dve nedelje, a uloženo je u njega gotovo 1.800 tona peska, dok je u izgradnji učestvovalo 19 skulptora iz celog sveta. Visina zamka zvanično je potvrđena 26. oktobra 2015. godine, a grad Majami je taj dan proglasio Danom kompanije Turkish Airlines. Proglašenje je obavljeno na konferenciji za medije na kojoj su učestvovali Vilijem Talbert, CEO kompanije Miami Convention & Visitors Bureau, direktor Međunarodnog aerodroma u Majamiju, Emilio T. Gonzales i direktor Historic Virginia Key Beach Gaj Forčion.

majami zamak od peskaturkish airlinesmajami

Zanimljivostidana.com/Kafenisanje.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here