SVE ZA LEPOTU: NAJBIZARNIJI KOZMETIČKI PREPARATI

Ptičji izmet

U Japanu su gejše u 18. veku koristile izmet ptica pevačica kako bi održavale svoj savršeni ten, međutim ovaj preparat je i danas široko u upotrebi. Bogat aminokiselinama, izmet ptica pevačica će učiniti da vaš ten bude poput porcelana, ali će vas i koštati – pedesetominutni tretman ovim preparatom naplaćuje se oko 180 dolara u kozmetičkim salonima.

Krema od puževe sluzi

 

Jedna čileanska kompanija počela je da proizvodi kremu za lice kojoj je glavni sastojak sluz od puža. Naime, sluz koju luče kopneni puževi puna je antioksidansa koji ih štiti od slobodniih radikala i čuva njihovo stopalo od povrede kad puze po oštrim predmetima. Klinički je ispitano da sluz pomaže u očuvanju kože i poboljšava funkciju ćelija, kao i da štiti kožu od sunca i sprečava prevremeno starenje i bore.

Napitak od svinjske placente

 

Iako ne spada u kozmetičke preparate, ovaj napitak je zbog svoje bizarnosti i navodnog uticaja na lepotu zaslužio da se nađe na ovoj listi. Želja da budu večno mladi i lepi je kod nekih ljudi toliko jaka da je jedna japanska kompanija počela da proizvodi napitak za koji tvrde da podmlađuje i prolepšava. To piće je, ni manje ni više, napravljeno od svinjske placente koja je puna hranljivih materija, minerala i vitamina koji hrane fetus i pomažu mu da se razvije dok se ne rodi. Ovom napitku dodate su različite arome, pa imate utisak kao da pijete običan sok.

Sperma od bika kao maska za kosu

 

Frizerski salon Hari’s u Londonu nudi vam specifičan tretman koji će vašu kosu nahraniti proteinima i učiniti je sjajnom i gustom. Ovo će vas koštati oko 55 funti, a kosu će vam natopiti spermom bikova.

Krema od zmijskog otrova

 

Svet je postao bogat za još jednu kremu protiv bora koje se svakodnevno pojavljuju na tržištu i obećavaju razna čuda. Jedan od glavnih sastojaka ove kreme je aktivni zmijski otrov koji ukoči mišiće bez trajne paralize (i smrti) koja obično prati kontakt čoveka sa tom supstancom. Ovaj preparat smatra se jeftinijom i jednostavnijom verzijom botoksa i navodno ima isti efekat.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here