NAJBOLJI FILMOVI FESTIVALA FANTASTIKE U SKC-U

U utorak, 20. oktobra od 20 časova, biće organizovana retrospektiva filmova Festivala fantastike u Studentskom kulturnom centru.

bioskop_ljudi

U znaku osvrta na prošlih devet godina, organizatori izdvajaju filmove koji su bili nagrađeni Koskarom, ili su bili zapaženi kako od strane organizatora festivala, tako i publike. 

Filmovi koje je publika videla prethodnih godina su dokaz da žanr fantastika ima svoje stvaraoce u Srbiji. Sa druge strane, bez publike filmovi ne bi imali festivalski život.

Kako se dodaje, filmovi fantastike su tu da publici otvore vrata portala drugačijeg od nama poznatog sveta, otkriju novu dimenziju ili lansiraju u beskrajni svemir. 

Film Noćni čuvari je 2014.dobio Koskara za najbolje vizuelne efekte, film Priča o stanovnicima zida je 2013. osvojio Koskara za najbolji film, a film Puls je 2011. dobio Koskara za najbolju priču.

Pored ovih u okviru retrospektive biće prikazani i filmovi UNA No.2, Poslednja kap, Devojački bunar/ Znam šta ste radili u pesku sutra uveče

Biće prikazani i filmovi Slatki miris naftalina, Uber soldat, Dosije:Pacov, Gej Kiler, Star Wars Fan, The Dunwitch Horror, The Dunwitch Horror – Endgame, Oni su, Pacijent 2: Povratak pacijenta, Nekrofilm i film On, ne

Srpski Festival filma fantastike ove godine slavi 10. rođendan i od 24. novembra do 27. novembra, ljubitelji fantastike imaće priliku da uživaju u novom repertoaru, tribinama i performansima.

Izvor: Tanjug

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here