NAJLEPŠI SVETSKI HOTELI NA LITICAMA (FOTO)

U potrazi za savršenom destinacijom za odmor ponekad se mora otputovati jako daleko. Još ako se to mesto nalazi na litici, budite sigurni da će odmor biti poseban. Zato vam predstavljamo neke od najlepših hotela smeštenih na liticama.

Santa Rosa – manastir pretvoren u hotel, obala Amalfi, Italija

santamarta

Četiri nivoa visećih vrtova pružaju neverovatan pogled u kojem se lako izgubiti. Ovaj ekskluzivan hotel na litici faktički je spiritualno mesto na kome je odmor zagarantovan. Hotel takođe poseduje i veliki spa centar, a možemo samo zamisliti kakav je osećaj kada se nakon dana provedenog u opuštanju posmatra okolina sa balkona.

>>Zanimljive činjenice o Italiji

Resort Ayana, Bali, Indonezija

Ayana

Bali je nadaleko poznat po prekrasnim plažama i tirkiznom moru. Tako ni Ayana resort nije izuzetak. Tamo ćete pronaći baš sve potrebno za egzotični odmor, a iznajmljivanje apartmana tik uz more, uistinu je pravi užitak.

Kuća & vila Birkenhead, Hermanus, Južna Afrika

Najljepši svjetski hoteli na liticama

Sa uzbudljive visine na litici u Južnoj Africi, Birkenhead kuća pruža rajski osećaj. Ovaj  boutique hotel sa svega jedanaest soba omogućiće vam intimnu atmosferu i ostaviti dovoljno prostora da utonete u vlastite misli.

Cosmopolitan apartmantski hotel, Santorini, Grčka

Najljepši svjetski hoteli na liticama

Baš kao što i sam naziv ovog hotela kaže, ovde ćete se osećati kosmopolitski. Pogled u kojem se rub tirkiznog bazena stapa s plavom površinom mora dok vam pogled seže do ostrva preko puta – to se događa na Santoriniju.

Secret Bay rezidencija, Dominikanska Republika

Najljepši svjetski hoteli na liticama

Na ovom mestu ćete verovatno poželeti provesti medeni mesec. U skrivenoj uvali Dominikanske republike Secret Bay resort pruža odmor na najlepši mogući način; s pogledom na tirkizno more, okružen šumom i ekološki samoodrživim okruženjem.

>>Najlepše destinacije za medeni mesec

The Caves, Jamajka

Najljepši svjetski hoteli na liticama

Mnogi koji su posetili ovo jamajkansko mesto ostali su zatečeni prirodom. Smešteno na litici odmah uz more omogućava da onaj prvi jutarnji pogled uz kafu bude naprosto veličanstven.

>>16 veličanstvenih gradova na liticama (foto)

Buro24/7.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here