NOVO IME NA MUZIČKOJ SCENI – FABRIČKA GREŠKA

Beogradski bend Fabrička Greška osnovan je 2008. godine kada su petorica prijatelja, vođena isključivo ljubavlju prema hip-hop muzici, rešila da svoj talenat upotrebe za pisanje i pravljenje pesama.

FG

Njihovi dosadašnji tekstovi inspirisani su svetom koji nas okružuje, spakovani su u rime, a prema rečima članova benda, svu pozitivni energiju kanališu na stvaranje novih. Ime benda nastalo je upravo iz suštine tih tekstova, pa se, kako kažu, naziv Fabrička Greška doimao interesantnim i racionalnim rešenjem. 


Iza sebe imaju dva EP izdanja – Kompleks i Mast, koji plene smislom za humor. Numere, u kojima je svaka prisutna kritika uperena ka šundu i lažnim vrednostima, podižu adrenalin slušaoca. Naoružani čitavom lepezom tema i kako bi mladi rekli –  furanjem svog fazona, ovi momci uporno i strpljivo pristupaju radu, kako bi što konciznije saželi filozofiju današnje svakodnevice. Nemoj nikad da se predaš, Ne mogu da oprostim, Kompleks, Fobija, Kad sam mog’o Mast, samo su neke od pesama koje prosto vrve od toga, a odlikuje ih jasnoća i žestina. U pesmi po kojoj je prvi EP dobio ime, oni kažu: 

Mogao si biti bolji – okrivićeš kompleks!
Uvek radio po volji – za sve kriv ti je kompleks!
Uvek iznad drugih da im’o nisi kompleks!
Izgubio si sve – pojeo te kompleks!

Takvi, realni tekstovi, u kojima se jako dobro snalaze, svrstavaju ih u iskrene stvaraoce, na kojima ostaje da i dalje smišljaju neke nove, maštovite i raznolike priče.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here