EVO KOJI JE TELEFON NAJBRŽI MEĐU TRENUTNIM VODEĆIM TELEFONIMA!

Pozabavili smo se pojedinim telefonima i proverili koliko su oni zapravo brzi. Evo ko je pobednik u tom takmičenju!

phone

Pre nego što krenemo da govorimo koji su telefoni ušli u uži izbor, reći ćemo vam na koji način smo vršili selekciju. Rešili smo da odaberemo šest vodećih telefona, odnosno Galaxy S6, Galaxy S6 Edge Plus, HTC One M9, OnePlus2, LG G4 i Xperiu Z3+ i testiramo njihove performanse. Izložili smo ih testu u tri uzastopna kruga uključujući aplikacije AnTuTu Benchmark, Vellamo i Geekbench 3. Ovi testovi podrazumevaju proveravanje rada procesora sa jednim jezgrom, kao i sa više jezgara.

Rezultate ovih testova smo sabrali i izmerili koji od pomenutih uređaja uspeva da napravi najbolji rezultat i nadmaši konkurenciju. Budući da se od Galaxy S6 Edge Plus modela očekuje najviše, razočaraćemo vas informacijom da on nije pobednik već njegov mlađi brat Samsung Galaxy S6.

Verovatno se pitate kako je telefon star šest meseci uspeo da nadjača potpuno nov telefon, pre svega unapređen, sa 1 GB više RAM-a, zar ne? Razlog je iznenađujuće jednostavan. S obzirom da Galaxy S6 Edge Plus ima 4 GB RAM-a to znači da se sistem više opterećuje kontrolišući taj RAM. 

Oba uređaja je prilikom testa pokretala ista verzija Android-a, Lollipop 5.1.1 gde su takođe oba telefona pre testa bila očišćenja od nakupljenog keša. Ne možemo proceniti da li je presudila neka greška u samom firmware-u, ali pretpostavljamo da nije budući da rezultati jasno pokazuju ko je pobednik. Galaxy S6 je u svakom krugu testa, putem bilo koje test aplikacije, uvek nadjačao Galaxy S6 Edge Plus, tako da bismo primetili da postoji nega firmware greška. Za detaljnije rezultate pogledajte priloženu fotografiju:

Prema rezultatima, oba Samsung uređaja su trijumfovala, gde je Samsung Galaxy S6 bio opet bolji od Samsung Galaxy S6 Edge Plus. Sveve u svemu, ispostavilo se da je Samsung napravio odličan premium telefon sa kojim će se dičiti čitavu godinu a možda i više.

Izvor: Benchmark.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here