MONSTRUOZNI DOGAĐAJI KOJI SU BILI INSPIRACIJA ZA AHS: HOTEL (VIDEO)

Dok s nestrpljenjem iščekujemo petu sezonu američke serije American Horror Story koja nosi naziv Hotel, producent Rajan Marfi je odlučio da nam otkrije koji je to događaj iz stvarnog života bio inspiracija za priču o hotelu.

american horror story

Naime, jedne noći u februaru 2013. godine, kamere iz lifta u hotelu Cecil u Los Anđelesu zabeležile su čudno ponašanje jedne devojke. Bila je to mlada kanadska studentkinja Elisa Lam koja je bolovala od bipolarnog poremećaja, što je bio uzrok njenog čudnog ponašanja u liftu. Nakon ovog događaja, Elisa je jednostavno nestala i niko ništa nije znao o njoj sve dok dve nedelje kasnije gosti hotela nisu počeli da se žale na čudan ukus i miris vode. Beživotno telo nesrećne devojke u fazi raspadanja pronađeno je u rezervoaru hotela, a ubrzo nakon toga gosti su počeli da oboljevaju od tuberkuloze upravo zbog vode koju su pili.

Međutim, ovo nije jedini slučaj slučaj ubistva koji se dogodio u hotelu Cecil. U njemu je odsedao serijski ubica Ričard Ramirez u vreme dok je ubijao svoje žrtve što je inspirisalo još jednog ubicu Džeka Untervegera da odsedne u istom hotelu dok oduzima živote nedužnih ljudi.

>>American Horror Story: likovi iz prošlosti koji su se pojavili u seriji

>>American Horror Story: priče koje stoje iza četvrte sezone serije

Događaj u hotelu Cecil bio je inspiracija za horor film Dark Water, a kakva će Marfijeva verzija izgledati videćemo u oktobru, kad počne da se prikazuje peta sezona serije American Horror Story. U nastavku pogledajte autentični video snimak Elise Lam u liftu:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here