OSTRVA NA KOJIMA GLAVNU REČ VODE ŽIVOTINJE

Ostrvo mačaka u Japanu

ostrvo mačaka

U Japanu se nalazi 11 ostrva na kojima su većinsko stanovništvo mačke, a Taširodžima je najpoznatije od njih. Postoji legenda da mačke donose sreću i dobar ulov, pa se stotinak stanovnika ovog ostrva dobro stara o njima. Više o Ostrvu mačaka pročitajte OVDE.

Ostrvo zečeva u Japanu

japan

Okunošima je malo ostrvo u Japanu koje se nalazi u Prefekturi Hirošima a često se naziva Usagi Džima ili Ostrvo zečeva jer je preplavljeno ovim životinjicama. Tokom Drugog svetskog rata ostrvo je korišćeno kao postrojenje za otrovni gas i postojanje samog ostrva se krilo od naroda, pa je čak bilo izbrisano sa mape. Danas se tu mogu naći ruševine starih građevina i hemijskih fabrika, a turisti u velikom broju odlaze na ostrvo kako bi se družili sa neodoljivim zekama.

Ostrvo svinja na Bahamima

bahami

Ostrvo Kej na Bahamima često se naziva Ostrvo svinja ili Svinjska plaža zbog velikog broja divljih svinja koje svoje dane provode kupajući se u kristalno čistim vodama Kariba. Niko tačno ne zna kako su svinje dospele na Bahame, ali se priča kako su ih tu ostavili neki mornari kao izvor hrane.

Ostrvo divljih konja

konj

Ostrvo Asatig nalazi se između Merilenda i Virdžinije i najviše je poznato po tome što na njemu živi samo divlja rasa ponija zvana Asatig konji.

Crveni rakovi na Božićnom ostrvu

božićno ostrvo

Božićno ostrvo, koje se prostire na oko 140 kvadratnih kilometara, 2.000 ljudi deli sa čak 120 miliona crvenih rakova. Svake godine rakovi iz središnjeg dela ostrva masovno migriraju kao obali da bi se parili, a ovaj neverovatan prizor privlači na stotine turista svake godine.

Majmuni na ostrvu Morgan u Južnoj Karolini

juzna karolina

Godine 1979. godine majmuni iz Portorika počeli su da oboljevaju od virusa herpes B i da bi se vrsta spasila, stotine zdravih majmuna poslato je na ostrvo Morgan u Južnoj Karolini. Danas na ostrvu pod federalnom zaštitom slobodno živi više od 4.000 majmuna, a jedini pripadnici ljudske vrste kojima je dozvoljeno da posete ostrvo su naučnici koji prate život ovih životinja.

Ostrvo zmija u Brazilu

brazil

Keimanda Grendž je ostrvo u Brazilu koje je u potpunosti nenaseljeno i to sa dobrim razlogom – ovo mesto je dom jednoj od najotrovnijih vrsta zmija koja je odgovorna za 90 odsto smrtnih slučaja od zmijskog ujeda u zemlji fudbala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here