PUTUJUĆI BIOSKOP U SEDAM MESTA U SRBIJI

Do 23. avgusta sedam mesta u Srbiji će ugostiti besplatan putujući bioskop na otvorenom pod nazivom Cinema Fresh, na kojem će publika moci da vidi filmove mladih domacih autora.

bioskop_ibica

U organizaciji Pokretnog alternativnog teatra omladine Smedereva (PATOS) putujući bioskop će posetiti Zrenjanin, Kovin, Veliko Gradište – Srebrno jezero, Mokrin, Trstenik, Obrenovac i Smederevo.

Publiku u svakom mestu očekuju dve filmske večeri, a filmovi će biti prikazani na različitim lokacijama na otvorenom (parkovi, letnje scene, trgovi…), navodi se u saopštenju organizatora.

Ideja Cinema Fresh-a jeste da promoviše kulturu bioskopa i da bude deo revitalizacije kulture javnih okupljanja, prvenstveno kod mladih. PATOS, inače, već tri godine uspešno organizuje bioskop na otvorenom u Smederevu pod nazivom Patosinema.

Svežinu ovog bioskopa karakteriše i njegov repertoar. Publika će imati priliku da pogleda filmove mladih domaćih autora. Svako filmsko veče će sadržati jedan kratkometražni dokumentarni film i jedan dugometražni igrani film. 

Tako će Cinema Fresh publika pogledati nagrađivane igrane filmove Tilva Roš (2010), reditelja Nikole Ležaića i Neposlušni (2014), rediteljke Mine Đukić. 

Od dokumentarnih filmova, publiku očekuju filmovi Kinooperater 2063, reditelja Nikole Polića i Posle premijere, rediteljke Jelene Gavrilović.

Ovakav bioskop ima za cilj da donese publici duh nove filmske energije i izraza mladih autora, koji obrađuju teme koje se direktno i iskreno obraćaju mladima, ali i čitavom društvu. 

Projekat Cinema Fresh Udruženje PATOS realizuje u saradnji sa lokalnim partnerima, a uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

>>Najlepši bioskopi na otvorenom

Tanjug.rs

LEAVE A REPLY