DESET MAKE-UP VEŠTINA KOJE MORATE SAVLADATI PRE TRIDESETOG ROĐENDANA

U šminkanju postoje određene veštine koje bi svaka žena trebalo da savlada pre nego što ugasi svećice na brojem trideset na rođendanskoj torti, jer će jedino tako drugu trećinu svog života provesti puna samopouzdanja i uvek sofisticiranog izgleda. Mi vam predstavljamo njih deset.

šminkanje

1. Brzo prekrivanje nepravilnosti

Odrasle osobe retko imaju probleme sa aknama koje su po pravilu rezervisane za tinejdžerske dane. Ipak, može se dogoditi da vas one iznenade i tokom tridesetih, a tada je potrebno da znate da dobro prekrijete neželjenu nepravilnost na licu.

2. Dodavanje ili oduzimanje sjaja licu 

Bez obzira na to da li imate suvu ili masnu kožu, trebalo bi da znate kako da uz pomoć kozmetičkih proizvoda vaša koža uvek bude savršena. Ukoliko imate masnu kožu, taj problem ćete lako rešiti uz preparate za matiranje, a ukoliko imate suvu kožu, dodajte joj malo sjaja uz pomoć hajlajtera.

3. Izgledajte odmorno čak i kada ste umorni

Ako mislite da su duge noći i mamurna jutra rezervisana samo za dvadesete, varate se. Neprospavane noći dešavaće vam se i u tridesetim, ali iscrpljenost ne treba da vam se vidi na licu. Uz malo korektora, možete lako prekriti podočnjake.

4. Punije usne

Suve usne nisu dozvoljene tokom tridesetih, a kada uđete u četvrtu deceniju, može vam se lako dogoditi da izgubite volumen usana, ali i da one postanu suvlje nego ranije. Zato uz pomoć olovke i karmina morate naučiti da vizuelno uvećate usne, a uz to im dodajte malo sjaja.

5. Nanošenje ajlajnera

Umetnost nanošenja ajlajnera morate savladati do tridesetog rođendana. Naime, linija mora biti u skladu sa vašim oblikom oka, a nepreciznost prilikom nanošenja se ne prašta.

>>Trikovi profesionalnih šminkera: Kako da sa lakoćom nansete ajlajner

6. Konturiranje lica koje se neće primećivati

Bez obzira na to što konturiranje mnoge žene odbacuju, ne može se poreći da je reč o vladajućem trendu šminkanja. Stoga je dobro da savladate ovu tehniku, ali tako da vaš look bude što prirodniji. Vaše lice treba da izgleda lepo oblikovano i bez oštrih linija.

7. Iscrtavanje obrva

Nemojte izlaziti iz kuće pre nego što popunite nepravilnosti na vašim obrvama. Najbitnije je da one budu lepo oblikovane i da izaberete pravu nijansu senke ili olovke kojom ćete ih popuniti.

8. Puder koji izgleda prirodno

Do tridesetog rođendana trebalo bi da ste već pronašli odgovarajući puder zahvaljujući kome će vaš ten izgledati idealno. Ukoliko ne možete da nađete jedinstvenu formulu koja vam odgovara, taj problem možete rešiti tako što ćete pomešati dve nijanse kako biste dobili odgovarajući boju.

9. Savršeno nanošenje bronzera

Svako želi da izgleda preplanulo, a samo mudri znaju da postignu taj efekat i bez sunčanja. Ključ za prirodni izgled bronzanog sjaja može se postići uz upotrebu odgovarajućih bronzera.

10. Nanošenje rumenila

Rumenilo je tajno oružje protiv umora, starenja kože i bledog tena. Drugim rečima, trebalo bi da znate kako da gospodarite ovim moćnim make-up proizvodom. Bilo da radije koristite rumenilo u prahu ili kremaste strukture, morate znati gde se ono nanosi, ali i da izaberete boju koja odgovara vašem tenu.

Injournal.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here