APPLE PATENTIRAO SOLARNO PUNJENJE UREĐAJA

Kompanija Apple podnela je zahtev za zaštitu tehnologije koja bi koristila solarne ćelije u senzorima na dodir u svojim uređajima i računarima.

epl

Iako je Apple poznat po tome da patentira svoje ideje, nepoznanica jeste da li ćemo videti ovu tehnologiju u novom iPhoneu ili se samo time zastrašuje konkurencija. Apple sada ima više od 16 inovacija povezanih sa solarnim punjenjem za buduće proizvode, od periferije, računara pa do samih smartphonea. Zanimljiva stvar je da se šuška kako bi ova tehnologija mogla da zaživi već na novom iPhoneu 7, gde bi solarne ćelije bile ugrađene ispod ekrana osetljivog na dodir. Novi iPhone 7 bi trebalo da ima i nešto veći ekran što još više ide u prilog ideji o solarnom punjenu uređaja. Stariji modeli imali su malo prostora iznad i ispod ekrana za stvari kao što je home dugme, ali na novom modelu bi taj deo prostora mogao da bude uklonjen, što bi ukazivalo na to da je upravo iPhone 7 idealan uređaj za novu tehnologiju.

Činjenica je da Apple traži nove načine kako da poboljša trajanje baterije, a ovo je samo jedna od mnogobrojnih ideja koje se nesumnjivo razvijaju u njihovim laboratorijima. Takođe, novi iOS9 ima i novu opciju koja pruža mogućnost uštede baterije, odnosno produženje trajanja baterije na način da se automatski gase pozadinske aplikacije koje troše resurse.

Sve u svemu, biće zanimljivo videti u kojem će se smeru razvijati Apple i hoćemo li uopšte videti mogućnost punjenja uređaja putem sunčeve energije.

Zimo.dnevnik.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here