GITARIJADA OBELEŽAVA SVETSKI DAN MUZIKE

Povodom Svetskog dana muzike, u nedelju, 21. juna, na zaječarskom Trgu Oslobođenja, kroz dva programska sadržaja predstaviće se najdugovečniji rok festival – Gitarijada.

gitarijada

U okviru predstavljanja Gitarijade biće organizovana promocija Kreativnog kursa gitare, koji u Zaječaru realizuju Gitar Art Festival, Ustanova Gitarijada i Muzička škola Stevan Mokranjac. Ovom prilikom biće organizovan koncert međunarodno nagrađivanog klasičnog gitariste Petra Jankovića, profesora Džejkobs muzičke škole Indijana Univerziteta i autora Kreativnog kursa gitare. 

Koncert klasične gitare je samo još jedan u nizu, koji će organizovati Guitar Art Festival i Gitarijada u okviru svoje saradnje. Zajednički cilj organizatora je da publici u Zaječaru omoguće gostovanje mnogobrojnih gitarskih virtuoza i da na taj način još više popularišu i razviju kulturu vezanu za gitaru. 

Nakon koncerta klasične gitare, nastupiće poznati zaječarski dvojac, vokal Aleksandra Stojanović i gitarista Ivica Popović. 

Ustanova Gitarijada, obeležavanje Svetskog dana muzike počeće dan ranije, u subotu 20. juna. 

Na zaječarskom Trgu nastupiće predstavnici Drum Dum Festivala iz Leskovca. 

Podsećanja radi, na ovogodišnjoj 49. Gitarijadi, koja će se održati od 29. jula do 1. avgusta, nastupiće čuveni nemački bend Guano Apes, slovenački Laibach, irski Therapy? i mnogi drugi.

Izvor: Tanjug

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here