POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE NAJOPASNIJE BANDE SA NOVOG ZELANDA

Mighty Mongrel Mob je najveća banda sa Novog Zelanda, osnovana 60-ih godina prošlog veka od grupe mladih ljudi, čije je glavno središte provincija Hoks Bej. 

banda_novi zeland

Isprva su propagirali određeni životni stil, a krajem 80-ih počeli su da se uključuju u organizovane kriminalne aktivnosti kao što su trgovina drogom, prostitucija i oružane pljačke. Najveći rival im je banda po imenu Black Power već dugi niz godina. Članovi Mighty Mongrel Mob-a često moraju da dokazuju svoju lojalnost bandi, a poznati su po tome što imaju tetovirana lica i što nose crvene marame. Prema podacima iz 2013. godine, više od desetine svih zatvorenika sa Novog Zelanda činili su upravo oni.

Inače, retko dozvoljavaju medijima da naprave bilo kakvu priču o njima. Ipak, kada je u pitanju bio fotograf Jono Rotman, napravili su izuzetak. On je hteo da napravi seriju fotografija posvećenu njima i kako kaže, nikada nije imao nikakvih neprijatnosti. Štaviše, uspeo je da im se približi i svakog trenutka dok je radio na projektu bio je svestan da će ga nakon toga pratiti negativne kritike. Veći broj ljudi je njegov potez shvatio kao veličanje bande, dok je Rotman, koji je kao umetnik zainteresovan za razna ljudska stanja, želeo da vidi šta bi se dogodilo ako bi oni koji joj pripadaju, bili predstavljeni na način koji odudara od onog uobičajenog.

jono rotman1 rotman 2 rotman3 rotman4 rotman6 rotman7 rotman8 rotman9

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here