ŠTA GUBITE KADA IZVRŠITE NADOGRADNJU SA WINDOWSA 7 NA WINDOWS 10?

Microsoft je juče konačno i zvanično najavio da Windows 10 stiže 29. jula, a u dokumentaciji o detaljima nadogradnje sa Windowsa 7 ili 8.1 na Windows 10, kompanija je obezbedila informacije o tome koje funkcije će biti uklonjene kada odlučite da iskoristite prednosti besplatne nadogradnje na novi operativni sistem.

windows

Kao što se nedavno moglo čuti, Microsoft odustaje od razvoja Windows Media Centra, pa ako izvršite nadogradnju sa operativnog sistema gde je ovaj dodatak bio instaliran, on će biti uklonjen od strane WIndows 10 instalera. U isto vreme, Windows 7 desktop gedžeti će takođe biti obrisani, a ova funkcija je nedostupna još od uvođenja Windowsa 8. Sve male igre koje su unapred instalirane na Windowsu 7 kao što su Solitaire, Minesweeper i Hearts, takođe će biti uklonjene kada instalirate Windows 10.

U Windowsu 10 biće vam potreban i novi softver za reprodukciju DVD-a, naglašava Microsoft, a u isto vreme, ukoliko imate Windows Live Essentials na vašem računaru, OneDrive će biti uklonjen i zamenjen sa inbox verzijom OneDrive-a. I na kraju, ali ne i najmanje važno, sistem nadogradnje operativnog sistema će u potpunosti biti promenjen sa Windowsom 10.

Izvor: benchmark.rs

LEAVE A REPLY