PET NAJBOLJIH APLIKACIJA ZA FOTOGRAFISANJE

Ljudi danas bukvalno sve fotografišu. Hranu, ljubimce, prirodu, hidrante koji liče na male žute minione, baš sve. Svima njima su te fotografije jako važne, inače ih ne bi ni pravili. Međutim, najveći problem nastaje kada treba da se načini fotografija nekog jedinstvenog momenta, ali i za to postoji rešenje. Predstavljamo vam aplikacije za fotografisanje koje će sve vama bitne trenutke zabeležiti na najbolji mogući način.

slikanje

1. Manual Camera

Mnoge aplikacije za fotografisanje dizajnirane su da budu što jednostavnije. Upravo ta funkcija ubija one ostale koje donose znatno bolji izgled fotografiji. Ukoliko fotografiju shvatate baš ozbiljno ili ako ste ljubitelj naprednijeg fotkanja, onda je Manual Camera idealno rešenje za vas. 

2. A Better Camera

Ova vrhunska aplikacija nije ograničena jedino HDR-om, ona takođe sadrži neposredno procesuiranje fotografije, što se inače ne može naći na Sony ili Samsung aplikaciji za fotografisanje. Tu je i mod koji vam omogućava da načinite nekoliko brzih fotografija koje će se kasnije stopiti u jednu najbolju. Dakle, ne morate da brinete da li je neko trepnuo i slično.

A Better Camera može da snima u HDR-u, što je jedna od retkih mogućnosti kod aplikacija ovog tipa. Na žalost, mnoge najbolje funkcije te aplikacije se plaćaju tako da za one koji nisu voljni da odreše kesu ovo i nije najbolje rešenje. Sa druge strane, svi koji vole kvalitet će plaćanjem simbolične sume novca sebi omogućiti vrhunsku aplikaciju.

3. Camera360 Ultimate

Sigurni smo da vam je makar poznat naziv ove aplikacije koja je dostupna za preuzimanje još otkako su počele da se pojavljuju prve aplikacije trećeg lica za kameru. Ona je potpuno besplatna i pruža neverovatne funkcije. Tu su razni filteri, kontrola fokusa, kontrola ISO, kontrola boje, kontrola osvetljenja, funkcija ulepšavanja i još mnogo drugih zanimljivih opcija.

Ovo je idealan izbor za one koji vole naprednu fotografiju po automatizovanom sistemu.

4. Pixlr Express

Sada gotovo sve aplikacije u sebi imaju i sistem za editovanje već načinjenih fotografija. U tom segmentu se svi slažemo da je Pixlr kralj, ali retko ko zna da ova aplikacija ima i mogućnost fotografisanja sa nekim jako korisnim funkcijama.

Naime, tokom fotografisanja moguće je da se automatski zaceli svaka nepravilnost, da se doda neki ukras, da se podesi osvetljenje, fokus i slično. Slobodno možemo reći da je u pitanju photoshop iskustvo pri fotografisanju.

5. Google Camera

Google Camera ima minimalističan dizajn ali sa druge strane tu su upakovane jako korisne funkcije. Za početak ćemo istaći opciju zamućena pozadina. Radi se o modu koji vam omogućava da načinite fotografije koje će se naknadnim procesuiranjem preraditi tako da izgleda kao da je načinjena sa DLSR fotoaparatom. Kako se to postiže? Dok fotografišete od vas će biti zatraženo da blago nagnete telefon na gore kako bi se ono što fotografišete izdvojilo od pozadine. Google Camera praktično načini nekoliko fotografija gde kasnije u toku procesuiranja zamuti pozadinu a izoštri ono što je u prvom planu.

Sledeća opcija je fotosfera. To je mod koji vam omogućava da načinite fotografije od 360 stepeni. Dakle, sve što se nalazi oko vas možete da zabeležite i kasnije pregledate u 3D okruženju. Takve fotografije možete direktno deliti na Google+ društvenoj mreži kako bi svi vaši prijatelji mogli da pregledaju ono što vas okružuje.

Izvor: pametnitelefoni.rs

LEAVE A REPLY