NAJOKRUTNIJE ŽENE SVIH VREMENA (3. DEO)

Pročitajte: Najokrutnije žene svih vremena (1. deo), Najokrutnije žene svih vremena (2. deo)

1. Dorotea Puente (1929 – 2011)

Dorotea

Puentova je u Sakramentu posedovala pansion a njene žrtve su bili oni koji su tu odsedali. Ubijala ih je kako bi došla do njihovog osiguranja i 1993. godine osuđena je za tri ubistva pošto porota nije mogla da postigne dogovor o presudi po optužbama za još njih šest.  Preminula je u zatvoru u 82. godini života.

2. Dženin Džouns (1950 – )

Genene Jones Convicted Baby Serial Killer

Dženin Džouns, nekadašnja medicinska sestra, smatra se odgovornom za smrt između 11-oro i 46-oro dece u periodu od 1978. do 1982. godine. Osuđena je 1985. zbog ubistva 15-mesečne Čelsi Meklelan jer joj je dala injekciju sa smrtonosnom dozom suksametonijum hlorida. Kasnije te godine, osuđena je za još jedan slučaj povrede deteta, u kome je ono na svu sreću preživelo. Sud je na kraju odlučio da joj dodeli kaznu od 99 godina zatvora, ali bi zbog novog zakona u Teksasu, trebalo da bude oslobođena 2017. godine. Takođe, poslužila je kao inspiracija Stivenu Kingu za kreiranje lika Eni Vilks, iz romana Misery, po kojem je snimljen i Oskarom nagrađeni film.

3. Neni Dos (1905 – 1965) 3

Neni Dos je ubijala oko tri decenije, a njeni zločini su otkriveni tek nakon što je 1954. godine njen peti muž iznenada preminuo u maloj bolnici u Talsi (Oklahoma). Tada je ustanovljeno da je ubila svoju majku, svekrvu i njenu majku, čak četiri muža, dvoje dece i dve sestre. Godinu dana kasnije osuđena je na doživotni zatvor, u kome je i umrla od leukemije.

4. Dagmar Overbaj (1887 – 1929)

Dagmar

Prema podacima, ova Dankinja je ubila između 9 i 25 mališana, tokom perioda od sedam godina. Ubila je čak i svoje dete, a sva ubistva počinila je tako što bi ih zadavila, utopila ili spalila u zidanoj peći. Njihova beživotna tela bi potom kremirala, pokopala ili sakrila u potkrovlju. Nakon što je konačno uhvaćena, ondašnje vlasti su uspele da je osude za devet zločina, jer nije bilo dokaza da je počinila ostale. Overbajeva je postala jedna od tri žene osuđene na smrt u Danskoj u 20. veku, ali je izvršenje kazne odloženo. Umrla je u zatvoru u 42. godini života.

5. Vaneta Hojt (1946 – 1988)

Hojtova

Hojtova je ubila petoro od šestoro svoje dece i za ta gnusna dela osuđena je na kaznu od 75 godina zatvora. Umrla je od raka gušterače 1998. godine.

6. Ronda Martin (1907 – 1957)

ronda martinRonda, konobarica iz Montgomerija (Alabama), javnosti je poznata po tome što je ubila svoju majku, dva muža i troje dece. Jedan od njenih muževa, koji joj je pre toga bio zet, otrovan je kao i ostali, ali mu je nakon što je preživeo, postavljena dijagnoza paraplegije. Martinova je tada otkrivena, pošto je bilo previše čudnih smrti oko nje. Osuđena je na smrt električnom stolicom.

7. Elen Žigadu (1803 – 1852)

ež

U 19. veku u Francuskoj, Elen Žigadu je ubila čak 36 ljudi tokom perioda od 18 godina. Nakon prvobitnih ubistava, napravila je pauzu u trajanju od jedne decenije i ponovo krenula u svoj krvavi pohod. Ubijala je članove porodica svojih poslodavaca za koje je radila kao kuvarica, koristeći arsen za svoja nedela. Osuđena je na smrt odsecanjem glave.

8. Meri Bel (1957 – )

meri bel

Meri Bel je dan pre svog jedanaestog rođendana ubila svoje prve dve žrtve. Tada je zadavila četvorogodišnjeg Martina, a dva meseca kasnije i trogodišnjeg Brajana. Potom je uhapšena i proglašena krivom za ubistvo iz nehata. Puštena je na slobodu 1980. godine i sada živi pod drugim imenom negde u Velikoj Britaniji. 

9. Gvendolin Grejam i Keti Vud

vud_grejam

Gvendolin i Keti upoznale su se u jednom staračkom domu gde su radile. Nakon što su se sprijateljile, dogovorile su se da zajedno ubiju petoro pacijenata, navodno kao deo ljubavne veze. Kada su raskinule, Gvendolin je počela da se zabavlja sa drugom ženom, sa kojom je otišla u Teksas. Kasnije su otkrivene zahvaljujući bivšem mužu njene partnerke. Grejamova je proglašena krivom po pet tačaka optužnice i osuđena na pet uzastopnih doživotnih robija. Vudova je optužena za ubistvo drugog stepena i osuđena na 20 godina robije, kao deo nagodbe. Očekuje se da će biti puštena iz zatvora 2021. godine.

10. Tvorci anđela iz Nagiriva

angel_makers

Predvođena babicom Julijom Fazekoš, grupa žena poznata pod nazivom Tvorci anđela iz Nagiriva, ubila je između 1914. i 1929. godine oko 300 ljudi. Julija je ohrabrivala sve one žene koje su bile nezadovoljne svojim životima da ubijaju članove svojih porodica, a mnoge od njih bile su supruge vojnika koji su učestvovali u Prvom svetskom ratu. Njihova priča poslužila je za stvaranje filmova The AngelmakersHukkle.

1 COMMENT

  1. Pod imenom VANETA HOJT je pogrešna slika … Na slici je ustvari Elena Čaušesku, žena bivšeg predsednika Rumunije Nikolaea Čaušeskua … Postavlja se pitanje koliko su i ostale slike relevantne, sem onih za koje se pouzdano zna da odgovaraju određenoj osobi …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here