URADI SAMA: ANTIBAKTERIJSKI GEL ZA TUŠIRANJE

Antibakterijski gel za tuširanje, može vam biti od koristi recimo nakon kupanja u bazenu u reci ili u moru, kao i nakon depiliacije ili jednostavno u bilo kojoj situaciji kada jednostavno želite da svoju kožu osvežite jednim korisnim antibakterijskim tretmanom čišćenja.

tusiranje

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA ANTIBAKTERIJSKI GEL ZA TUŠIRANJE?

Da bi ste napravili ovaj gel, potrebni su vam sledeći sastojci:

– Oko 350 mililitara destilovane vode.

– 1 tvrdi antibakterijski sapun (nemojte koristiti tečni antibakterijski sapun),

– 1 supena kašika tečnog glicerina,

– 1 kafena kašika tečnog vitamina E,

– Rende,

– Odgovarajuća šerpica za pripremu antibakterijskog gela za tuširanje,

– 1 manja plastična posuda,

– Štapni mikser ili mutilica za nes kafu,

– Odgovarajuća ambalaža za čuvanje ovog gela.KAKO DA NAPRAVITE ANTIBAKTERIJSKI GEL ZA TUŠIRANJE:

  • U odgovarajuću šerpicu, sipajte 350 mililitara destilovane vode i to stavite na ringlu da provri.
  • Što sitnije izrendajte antibakterijski sapun.
  • Kada je voda provrela, pomerite šerpicu sa ringle i u nju ubacite izrendani antibakterijski sapun. Promešajte taj sadržaj kako bi se antibakterijski sapun rastvorio u vreloj destilovanoj vodi.
  • Sadržaj iz šerpice prespite u manju plastičnu posudu. U tu posudu, dodajte supenu kašiku tečnog glicerina i sve dobro promešajte.
  • Odložite posudu na neko mesto gde vam neće smetati i sačekajte da prođe oko dan i po, odnosno oko 36 sati. Kada je to vreme prošlo, primetićete da sadžaj u posudi više nije u retkom tečnom stanju.
  • Tada, uzmite štapni mikser ili mutilicu za nes kafu i dobro umutite sadržaj u činiji. U umućen sadržaj, dodajte jednu kafenu kašiku tečnog vitamina E.
  • Sve dobro promešajte i prelijte u ambalažu za čuvanje vašeg antibakterijskog gela za tuširanje.

Ono što bismo izdvojili kao razlog i prednost zašto treba da napravite ovaj antibakterijski gel, a ne da se jednostavno istuširate koristeći antibakterijski sapun umesto gela za tuširanje, je taj što ovaj gel osim što dezinfikuje kožu, ujedno je i hrani. Za to su odgovorni tečni glicerin i tečni vitamin E. To nije slučaj sa antibakterijskim sapunima. Antibakterijski sapuni, uspešno dezinfikuju kožu, ali je zbog grubih sastojaka koje sadrže ujedno i isušuju i zapravo smanjuju njenu dalju otpornost na bakterije.

Uz to, ovako pripremljen antibakterijski gel za tuširanje, mnogo lakše klizi po koži i prodire duboko u pore, nego što to može biti slučaj sa sapunicom.

Ovako pripremljen gel za tuširanje, odličan je i preporučujemo ga za tuširanje leti kada se pojačano i često znojite i kada vaša koža zbog kraće odeće lakše dolazi u kontakt da spoljašnjom sredinom, pa samim tim i sa različitim vrstama štetnih bakterija.

Takođe, preporučujemo da ovakav gel za tuširanje ponesete sa sobom na letovanje i da ga koristite uvek nakon vremena provedenog na plaži i u vodi.

Lepotica.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here