NAJLEPŠI BIOSKOPI NA OTVORENOM (FOTO)

Gledanje filmova u kućnoj varijanti ili poseta standardnim bioskopima za istinske ljubitelje filmova predstavlja stvar izbora, međutim, kako filmski teatri na otvorenom prostoru postaju sve popularniji, ne čudi činjenica da je njihov broj u svakodnevnom porastu.

Tajland
U okviru filmskog festivala “Rocks Yao Noi Festival” na Tajlandu posetioci imaju priliku da gledaju film dok plutaju na vodi

Bioskopi na otvorenom niču na neobičnim mestima širom sveta, što je svakako mnogo lepši način za gledanje filmova nego što je to uobičajeno. Jedno od takvih nezaboravnih iskustava nudi i bioskop pod zvezdama koji se nalazi na Ibici, gde posetioci mogu da uživaju u gledanju filmova dok osluškuju zvukove okeana, jedu kokice i piju vino. 

bioskop_ibica

Rimski amfiteatar u Puli, sagrađen između 100. i 200. godine nove ere, u kome su se prvobitno održavale gladijatorske i viteške borbe, borbe s zverima i druge predstave, od 60-ih godina 20. veka predstavlja mesto na kojem se svake godine održava najstariji hrvatski filmski festival.

Pula

Za Australijance i njihove goste posebna avantura podrazumeva posetu biskopu St George OpenAir Cinema u Sidneju, koji ima sedišta poput onih na stadionu i gde su hrana i piće neizostavan deo boravka pod zvezdama. Svake godine ga poseti preko 60.000 ljudi koji žele nezaboravno filmsko iskustvo.

Sidnej

Zgrada Somerset House, koja se nalazi u samom srcu Londona, tokom leta postaje stecište mnogobrojnih obožavalaca sedme umetnosti. Bogat festivalski program prilagođen je svačijem ukusu, od kultnih klasika do novih izdanja i premijera, a pre početka samog događaja, gosti mogu da se opuste uz muziku, piće i hranu. Sa druge strane, za one koji čeznu za nesvakidašnjim iskustvom, tu je đakuzi-bioskop, koji nije nimalo jeftin: cena ulaznice iznosi najmanje 22 a ide čak i do 210 funti.

London

1

Iako malobrojni, auto-bioskopi i dalje privače publiku svih uzrasta. Prvi bioskop te vrste izgrađen je 1933. godine u Kamdenu (Nju Džerzi) i iako je opstao samo tri godine, postao je popularan do te mere da je ovaj koncept u vrlo kratkom roku zaživeo u celom svetu.

Ostin_Teksas
Ostin, Teksas

Bioskop na otvorenom, smešten na reci Elbi u centru Drezdena, od 1991. godine privlači veliki broj posetilaca.  

drezden

Vredan pomena svakako je i bioskop u Džakarti, koji ima za primarni cilj da omogući gledanje filmova osobama sa nižim materijalnim statusom i kao takav, za mnoge je postao idealno mesto za upoznavanje i druženje. 

5

4

2

>>Najlepši nacionalni parkovi na svetu

>>Najlepši vodopadi na svetu

>>Najlepši termalni izvori

>>Najlepše ulice na svetu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here