GUANO APES 31. JULA NA GITARIJADI U ZAJEČARU!

Na ovogodišnjoj 49. Gitarijadi, koja će se održati od 29. jula do 1. avgusta u Zaječaru, nastupiće bend Guano Apes koji će koncert održati u sklopu turneje na kojoj promovišu novi album Offline.

guano_apes

Oni će nastupiti na Rock stage-u 31. jula, a Offline im je peti studijski album i objavljen je u maju prošle godine.

Pevačica Sandra Nasić još ranije je izjavila da najjaču snagu albuma predstavlja činjenica da nisu imali nikoga nad glavom dok su radili na njemu, te da su kao i na prethodnim izdanjima i ovom prišli otvorenog uma.

Deset numera zauzelo je mesto na albumu, a najavni singl bila je pesma Close To The Sun.

Guano Apes su formirani 1994. godine, a uspon benda je započeo dve godine nakon osnivanja kada su sa pesmom Open Your Eyes pobedili na takmičenju bendova Local Heroes koje je organizovala nemačka TV stanica VIVA.

Uz aktuelni album objavili su još četiri studijska: Proud Like a God (1997), Don”t Give Me Names (2000), Walking on a Thin Line (2003) i Bel Air (2011).

Therapy, Gibonni, Kerber, Dubioza Kolektiv, Galija, Laibach, sada i Guano Apes, kao i niz drugih imena koja će tek biti otkrivena više su nego dovoljan razlog da ljubitelji rokenrol muzike dođu na Gitarijadu, navode organizatori.

Program 49. Gitarijade odvijaće se u okviru pet programskih celina sa nizom propratnih aktivnosti.

Izvor: Tanjug

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here