TAJNE PLAŽE ZA KOJE LOKALNO STANOVNIŠTVO NE ŽELI DA ZNATE (FOTO)

Retka su ostrva i obale mora i okeana koja još uvek nisu pretvorena u glavne destinacije preplavljene turistima. Mi vam predstavljamo deset lokalnih plaža koje mogu da pariraju najvećim svetskim turističkim centrima, ali su još uvek zadržale neku svoju tajnovitost i mir:

1. Anse Source d’Argent, Sejšeli

sejseli1 sejseli2 sejseli3Ostrvo La Dig pravi je biser Republike Sejšeli i omiljeno je mesto režisera i producenata, kao i modnih fotografa, međutim prava je avantura stići do ove božanstvene plaže, tako da je ona često mirna i bez posetilaca.

2. Plaža Murivai, Novi Zeland

murivai murivai2Ova neravna plaža sa crnim peskom omiljeno je mesto lokalnih surfera.

3. Ostrvo Panglao, Filipini

filipini1 filipini2Na Panglao, usamljeno ostrvo Vasajasa, stiže se sa ostrva Bohas, a boravak na njemu vam nudi filipinsko-mediteransku kuhinju, igranje sa delfinima i ronjenje.

4. Palm Bič, Barbuda

palm bic1 palm bic2Palm Bič idealna je za one koji žele da provedu vreme na romantičnom mestu. Skrivena na zapadnoj obali lagune Kodrington, na ovu plažu može se stići samo čamcem. 

5. Alagoas, Brazil

brazil1 brazil2U Brazilu svakako postoji mnogo plaža, ali ako tražite mirno mesto ispod palme sa kristalno čistom vodom, Alagoas je pravo mesto za vas.

6. Mahauitas, Meksiko

meksiko meksiko2Mahauitas je možda najbolje skrivana tajna Puerto Vajarte i do njega je moguće stići samo čamcem. Na ovom mestu postoji dašak luksuza koji ne možete naći na ostalim mestima, a nudi i različite aktivnosti kao što su pecanje, ronjenje i vožnja kajaka.7. Ko Lanta, Tajland

tajland1 tajland2Prelepo čisto more, netaknuti pesak, ribarska sela, kućice na vodi i naravno – pristupačan smeštaj, samo su neke od odlika koje krase ovo mesto.

8. Plaža Agonda, Goa, Indija

agonda agonda2Goa je devedesetih godina postala pravo mesto za rejv žurke, a plaže su ubrzo pretvorene u raj za turiste. Hrana, hoteli i noćni život ovog mesta u svom stilu nude nešto sasvim autentično.

9. Ostrvo Fraser, Australija

australija1 australija2Ostrvo Fraser je najveće peščano ostrvo na svetu dostupno trajektom. Plaža se proteže na oko 120 km, pa potraga za malo privatnosti ne bi trebalo da predstavlja problem.

10. Ostrvo Karpera, Italija

italija italija2Ovo sardinijsko ostrvo većinom je nenaseljeno i pravo je mesto za one koji vole da se osame i uživaju u moru i suncu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here