ULJE PŠENIČNIH KLICA ZA NEGU KOŽE I KOSE

U procesu hladnog ceđenja klica koje se nalaze u unutrašnjosti pšeničnih zrna, dobija se najkvalitetnije ulje pšeničnih klica. Ovako dobijeno ulje, ima višestruko pozitivne osobine, koje možete iskoristiti u svrhu nege svog tela, odnosno u svrhu nege svoje kože i kose.

KAKO UPOTREBITI ULJE PŠENIČNIH KLICA ZA NEGU KOŽE?

Usled izloženosti brojnim spoljašnjim, ali i unutrašnjim nepovoljnim faktorima, kao što su loši vremenski uslovi, nepravilna ishrana, izloženost alergenima ili stres, koža može izgubiti maksimum svog kvaliteta i zdravlja. Kao posledice toga, na koži se mogu javiti tragovi promena, kao što su hrapavost, suvoća, perutanje, svrab, crvenilo, osipi i slično. Do svih nabrojanih vrsta promena na koži, dolazi zbog toga što koža usled izloženosti nepovoljnim faktorima, zapravo gubi nivo elemenata koji su u njenom sastavu prisutni i koji su joj neophodni da bi bila otporna, blistava i zdrava.

Neki od takvih elemenata su: kalcijum, vitamin A, provitamin vitamina A beta karotin, vitamin B, vitamin E i vitamin D. Svi od navedenih elemenata, ali i brojni drugi, takođe za kožu blagotvorni elementi, sadržani su u prirodnom sastavu ulja pšeničnih klica.

Zato redovno, a to znači jednom dnevno svakodnevno, na suvu i čistu kožu ravnomerno utrljajte tanak sloj ulja pšeničnih klica. Sačekajte nekoliko minuta da koža upije ulje, a zatim se obucite. Na taj način, ne samo da ćete sanirati eventualno prisutne promene na koži, već ćete i preventivno delovati na ponovnu pojavu promena.

Delovanje ulja pšeničnih klica je toliko efikasno, da ćete prve rezultate uočiti već nakon nekoliko dana. Takođe, ukoliko ste na koži imali prisutne ogrebotine, posekotine ili slične povrede, one će mnogo brže nestati nego što bi to bio slučaj da ne koristite ulje pšeničnih klica.KAKO UPOTREBITI ULJE PŠENIČNIH KLICA ZA NEGE KOSE?

Do pojave ispucalosti, suvoće i drugih oblika oštećenja kose, dolazi uglavnom iz istih razloga kao što je to slučaj sa kožom. Dakle, kada je kosa izložena nepovoljnim spoljašnjim ili unutrašnjim faktorima, neminovno je da će se to odraziti na gubitak njenog kvaliteta.

Zato, kako bi ste to na vreme sprečili ili sanirali i povratili maksimalan kvalitet svoje kose, dva puta nedeljno na suvu kosu temeljno, od korena do vrhova vlasi utrljajte ulje pšeničnih klica. Kada ste to uradili, kosu umotajte u najlonsku foliju (možete upotrebiti kesu), a zatim i u peškir i sačekajte da prođe pola sata. Nakon pola sata kosu isperite, operite je, tretirajte regeneratorom i na kraju oblikujte. Rezultate ovakvih tretmana, primetićete već nakon drugog ili trećeg korišćenja ulja pšeničnih klica.

VAŽAN SAVET U VEZI SA ČUVANJEM ULJA PŠENIČNIH KLICA:

Ulje pšeničnih klica, uvek čuvajte u zatvorenoj ambalaži i to na suvom i tamnom mestu, van izvora toplote i sunčeve svetlosti. U protivnom, ukoliko ulje bude izloženo vlagi, toploti ili jakom izvoru sunčeve svetlosti, doći će do smanjenja efikasnosti njegovih blagotvornih osobina regeneratora. Takve činjenice, između ostalog su i razlozi zašto se za negu kože i kose preporučuje korišćenje hladno ceđenog ulja od pšeničnih klica.

Toplo ceđeno ulje od pšeničnih klica, takođe se proizvodi i dostupno je na tržištu, ali su njegove blagotvorne osobine znatno manje nego što je to slučaj sa hladno ceđenim uljem.

Lepotica.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here