KAKO ETERIČNA ULJA DELUJU NA VAŠU KOSU

Postoji mnogo oblika problema sa kosom. Ispucalost krajeva, suvoća vlasi, sklonost prebrzom mašćenju ili sklonost pojačanom opadanju kose, samo su neki u nizu takvih problema. Ipak, ono čime želimo da vas ohrabrimo, jeste činjenica da svaki od navedenih i brojne druge probleme sa kosom, možete rešiti brzo i lako i to uz pomoć eteričnih ulja.etericna-ulja

ETERIČNO ULJE LAVANDE ZA NEGU SVIH TIPOVA KOSE:

Eterično ulje lavande, efikasno je kao sredstvo za negu svih tipova kose. Ovo ulje, veoma uspešno reguliše meru lučenja sebuma, pa vam kosa zahvaljujući njemu nikada ubrzo nakon pranja neće biti masna i izgledati slepljeno. Uz to, ovo ulje, sprečava pojavu masne peruti i veoma aktivno neguje kožu glave, pojačava njenu prokrvljenost i samim tim podstiče zdrav i normalan rast kose. Istovremeno, eterično ulje lavande deluje pozitivno i na suvu i oštećenu kosu, ubrzavajući njeno obnavljanje.

ETERIČNO ULJE KAMILICE ZA SJAJ I BLISTAVOST KOSE:

Eterično ulje kamilice, vraća i pospešuje sjaj kose. Štiti zdravlje kože glave i eliminiše iritacije vlasišta.

ETERIČNO ULJE BADEMA ZA NEGU SUVE, ISPUCALE I OŠTEĆENE KOSE:

Eterično ulje badema, odlično je za negu suve, ispucale i oštećene kose. Takvoj kosi, ovo ulje vraća vitalnost i blistavost. Pored eteričnog ulja badema, isto delovanje na suvu, ispucalu i oštećenu kosu imaju i sledeće vrste eteričnih ulja:

– Eterično ulje susama,

– Eterično ulje jojobe,

– Eterično ulje semena šargarepe,

– Eterično ulje avokada,

– Eterično ulje sandalovine.

ETERIČNO ULJE RUZMARINA ZA NEGU KOSE SKLONE BRZOM MAŠĆENJU:

Eterično ulje ruzmarina, predstavlja savršeno sredstvo za rešavanje problema brzog mašćenja kose. Nakon samo nekoliko tretmana ovim uljem, kosa počinje znatno sporije da se masti i dolazi do jačanja otpornosti vlasi. Pored eteričnog ulja ruzmarina, isto delovanje na kosu sklonu brzom mašćenju imaju i sledeće vrste eteričnih ulja:

– Eterično ulje bosiljka,

– Eterično ulje čempresa,

– Eterično ulje limuna,

– Eterično ulje eukaliptusa,

– Eterično ulje koštica kajsije,

– Eterično ulje žalfije.

ETERIČNO ULJE KEDRA PROTIV OPADANJA I ZA BRŽI RAST KOSE:

Eterično ulje kedra, savršeno je kao sredstvo za sprečavanje opadanja kose i kao sredstvo za pospešivanje rasta kose. Ono što je važno reći, jeste da ovu vrstu eteričnog ulja, možete koristiti bez obzira na to da li imate suvu ili masnu kosu. U oba slučaja, eterično ulje kedera će delovati efikasno u sprečavanju opadanja i pospešivanju rasta kose. U istu svrhu, možete upotrebiti i sledeće vrste eteričnih ulja:

– Eterično ulje peperminta,

– Eterično ulje tamjana,

– Eterično ulje koštica grožđa.

Lepotica.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here