JUNACI FILMA “TITANIK” 17 GODINA KASNIJE (FOTO)

Film Titanik zapalio je 1998. godine bioskope širom sveta i ubrzo postao jedan od najpoznatijih i najviše nagrađivanih filmskih ostvarenja ikad. U nastavku saznajte kako danas izgledaju glumci koje već 17 godina gledamo na malim ekranima kako plove najpoznatijim brodom na svetu.titanic

1. Bernard Hill kao kapetan Edward John Smith

 Edward John SmithBritanski glumac Bernard Hill proslavio se ulogom kapetana Titanika. Nakon ovog filma glumio je u svega četiri ostvarenja od kojih se pojavio u ulozi Theodena u dva nastavka popularnog filma Gospodar prstenova.

Eric Braeden kao John Jacob Astor IV

John Jacob Astor IVEric Braeden predstavio je lik čuvenog američkog biznismena, investitora i pronalazača i istaknutog člana dinastije Astor koji je život izgubio 1912. godine na Titaniku. Eric se od 1997. nije mnogo bavio glumom, а pojavio se u dva filma i dve serije.

Bill Paxton kao Brock Lovett

brock lovettAmerički glumac Bill Paxton glumio je lovca na blago koji je opsesivno tragao za dijamantom zvanim Srce okeana za koji se verovalo da je potonuo sa Titanikom. Za razliku od Bernarda i Erica, Bill je dosta aktivan u svetu glume, a trenutno radi na mini seriji Texas Rising.

Jonathan Hyde kao Bruce Ismay

Joseph Bruce IsmayJonathan Hyde je britanski glumac poreklom iz Australije i u filmu Titanik igrao je ulogu jednog od preživelih putnika i direktora kompanije White Star Line koja je sagradila čuveni brod. Johnatan je neprestano angažovan na brojnim projektima, a najnoviji je romantična komedija Act/Or koja se još uvek nalazi u postprodukciji.

Frances Fisher kao Ruth DeWitt Bukater

Ruth DeWitt BukaterFrances Fisher igrala je ulogu majke glavne junakinje Rose DeWitt Bukater, a nakon filma Titanik radila je na brojnim projektima, uključujući i manje uloge i mnogim popularnim televizijskim serijama.

Ioan Gruffudd kao Harold Lowe

Harold LoweVelški glumac Ioan Gruffudd oživeo je lik petog oficira Titanika i jedinog koji je vratio čamac i pokušao da spasi preživele. Ioana smo gledali u mnogim televizijskim i filmskim ulogama kao što je uloga Lancerota u filmu o kralju Arturu iz 2004, a u junu ćemo ga gledati i u novom akcionom trileru San Andreas.

Billy Zane kao Cal Hockley

Cal HockleyGlavnog negativca u filmu igrao je Billy Zane koji se danas pored glume bavi i režijom. Zaneova filmografija je prilično bogata, a projekte u kojima ćemo uskoro moći da ga gledamo možete naći na njegovoj IMDB stranici.

Kathy Bates kao Margaret “Molly” Brown

Margaret Molly BrownTakozvanu nepotopljivu Moli, američku aktivistkinju koja je preživela Titanik, igrala je Kathy Bates. Nju smo imali prilike da vidimo u mnogim ostvarenjima, a poslednje dve godine je gledamo u popularnoj seriji American Horror Story.

>> American Horror Story: likovi iz prošlosti koji su se pojavili u seriji

Victor Garber kao Thomas Andrews

Thomas AndrewsOvaj kanadski glumac tumačio je ulogu brodograditelja koji je bio zadužen za izgradnju Titanika. Victor je uglavnom aktivan na televiziji, a ove godine ćemo moći da ga gledamo u nekoliko projekata koje možete naći na njegovoj IMDB stranici.

Leonardo DiCaprio kao Jack Dawson

jack dawsonUloga skitnice koja je u poslednjem trenutku dobila kartu za putovanje na prestižnom brodu jedna je od najpoznatijih uloga Leonarda DiCapria. Iako do sad nijednom nije nagrađen Oskarom, Leonardo se pojavio u mnogim sjajnim filmovima igrajući još sjajnije uloge.

Kate Winslet kao Rose DeWitt Bukater

Rose DeWitt BukaterJedna od dve glavne uloge u filmu Titanik pripala je tada dvadesetdvogodišnjoj Kate Winslet. Ona je u glumačkim vodama od 1991. godine, a uskoro ćemo moći da je gledamo u ulozi Joanne Hoffman u filmu o Steveu Jobesu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here