PREDNOSTI DEPILACIJE ŠEĆERNOM PASTOM

Kada je reč o uklanjanju dlačica, sve popularnija metoda je depilacija šećernom pastom. Šećerna pasta, za razliku od voska u koji se često dodaju hemikalije, sadrži sve prirodne sastojke, pa je opasnost od alergijske reakcije svedena na minimum.

Zamolili smo Draganu Milojević iz salona Fabrika sunca da nam objasni u čemu se razlikuje depilacija šećernom pastom od klasične depilacije voskom i koje prednosti šećerna pasta nudi:

“Pre svega moram da napomenem da šećerna pasta sadrži isključivo prirodne sastojke, pa se iritacija gotovo nikad ne javlja čak ni kod najosetljivije kože, a dugogodišnje iskustvo je pokazalo da je depilacija šećernom pastom neuporedivo manje bolna od klasične depilacije voskom. Ono što ovu vrstu depilacije čini posebno popularnom je činjenica da posle nekog vremena dlake zaista počinju da se proređuju, pa je neki zbog toga nazivaju i epilacijom. Tajna je u tome što ovaj način depilacije dovodi do zatvaranja folikula dlake i sprečava njen rast, a bitno je napomenuti da kod ove metode nema opasnosti od urastanja dlačica sa čime se mnogi susreću. Šećerna pasta se naročito preporučuje za skidanje dlačica sa osetljivih površina kao što je intimna regija, s obzirom na to da je bol sveden na minimum i ne može doći do bilo kakvih nuspojava. Šećer je prirodni koznervans koji sprečava razvoj bakterija i ne postoji nikakav rizik od zaraze i slično. Za razliku od voska, šećer se rastapa običnom vodom, pa zbog toga ne dolazi do lepljivosti kože i odeće sa kojom se susreću oni koji praktikuju depilaciju voskom. Ovaj vid depilacije preporučuje se svima, a o njegovim prednostima dovoljno govori činjenica da se sve više salona opredeljuje za šećernu pastu”, objasnila je Dragana.

Draganin salon možete naći u Beogradu, u ulici Maksima Gorkog 82, a više informacija o kozmetičkim uslugama koje nudi saznajte na Facebook stranici Studio lepote Fabrika sunca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here