HUMANITARNI KONCERT: TRKULJA I MARIZA PRAVE SPEKTAKL U ARENI

Umetnik i autor projekta, Slobodan Trkulja i Marko Blagojević, direktor Kancelarije Vlade Srbije za pomoć i obnovu poplavljenih područja, najavili su na konferenciji za medije humanitarni koncert Balkanopolis & prijatelji, koji će se održati 15. maja u beogradskoj Kombank Areni. Ovim događajem obeležiće se godinu dana velike solidarnosti ispoljene u vreme poplava iz maja 2014. godine, kao i početak kampanje prevencije, da nam se isto nikad više ne ponovi. balkanopolisOvaj koncert dolazi u pravom trenutku, kada u sve većoj meri počinjemo da se bavimo prevencijom, rekao je Marko Blagojević, direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Vlade Republike Srbije. Nacionalni program za upravljanje rizicima od elementarnih nepogoda je usvojen u decembru prošle godine, pravili smo ga u konsultacijama sa najboljima u toj oblasti – Svetskom bankom, Ujedinjenim nacijama, Evropskom unijom, Ambasadom Švajcarske. Za njegovu realizaciju će nam biti potrebna sva raspoloživa pomoć, naročito javnosti i građana. Prevencija je nešto čime država mora ozbiljno da se bavi, ali bez građana i njihove podrške i saradnje to će biti skoro nemoguće. Zato se nadamo da će podrška i našim naporima, i ovom koncertu, biti sveobuhvatna.

Na koncertu u Areni će, uz Slobodana Trkulju i jedinstveni muzički sastav Balkanopolis, kao specijalni gosti nastupiti i najpoznatija portugalska fado pevačica Mariza, američka soul i džez pevačica Oleta Adams, mlada arapska zvezda Majsa Kara i kompozitor i pevač iz Senegala, Baba Mal.

Velika mi je radost što mi umetnici možemo da organizujemo koncert za sve dobre ljude koji su pokazali predivnu solidarnost prošle godine u vreme velikih majskih poplava. Čast mi je što sam domaćin istaknutim umetnicima iz sveta, koji će nam još jednom dati podršku. Pre svega mislim na moju dragu prijateljicu, fado divu, Marizu, koja je osvedočeni prijatelj našeg naroda i koja je bila da nas poseti kada nam je bilo najteže, istakao je Slobodan Trkulja, umetnik i autor projekta i dodao da želi posebno da se zahvali Oleti Adams, Majsi Kari i Baba Malu, koji će doći da svojom muzikom i glasovima uveličaju događaj.

Cene karata, koje su puštene u prodaju su od 750 do 1900 dinara u pretprodaji, a sav prihod od prodatih ulaznica biće namenjen područjima koja su pogođena prošlogodišnjim poplavama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here