JAZZVREMOVA ULIČNI DŽEZ FESTIVAL: JEVREMOVA – ULICA SUSRETA

Stari grad će u nedelju, 5. aprila, obeležiti slavu Cveti i Dan opštine tradicionalnom manifestacijom Jevremova – ulica susreta, sedmu godinu za redom.jevremova coverDuž Ulice Gospodar Jevremova, koja se proteže od Kalemegdana do Skadarlije, od 12 do 14 sati, Starograđanima i posetiocima ulice susreta predstaviće se više od 100 udruženja građana, institucije, ustanove, vrtići, škole, Kancelarija za mlade i Volonterski servis opštine Stari grad, Ustanova kulture Parobrod, SRPC Milan Gale Muškatirović, Dom zdravlja Stari grad, kulturno – umetnička društva, kao i verske zajednice centralne gradske opštine.

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je tačno u podne ispred UK Parobrod (na uglu Jevremove i Kapetan Mišine ulice), gde se održava ulični džez festival – Jazzvremova. Starograđanima i ostalim gostima obratiće se predsednik opštine Stari grad, Dejan Kovačević.jazzvremova

Satnica džez festivala:

11.00h Beogradski Dixieland Orkestar

Osmočlani, osnovan 2001. godine, jedini je orkestar na Balkanu koji se kontinuirano bavi umetničkim izvođenjem muzičkog pravca Dixieland Jazz i kao takav već punih 14 godina predstavlja raritetnu oglednu umetničku referencu prestonice. Orkestar je izdao ukupno pet CD izdanja, od kojih 3 za domaće, a dva za evropsko tržište. U 2015. povodom petnaeste godine umetničkog rada izdaje i novo, šesto CD ostvarenje pod nazivom All that Jass.

12.00h Vasil Hadžimanov Bend

Vasilova ideja o kombinovanju balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih, modernih muzičkih stilova (jazz, funk, rock, world music…) u njegovoj muzici je u potpunosti autentična i predstavlja nov pristup džez muzici. VH Bend trenutno promoviše svoj peti album Can you dig it?. Tokom jesenjih nastupa 2014., uključujući i nastup na Beogradskom džez festivalu, bend je sa istaknutim američkim džez saksofonistom Dejvidom Binejem snimio živi album, koji se trenutno nalazi u završnoj fazi pripreme. Sam Vasil, protagonista je koncerta godine u klavirskom duetu sa Bojanom Zulfikarpašićem na Kolarcu, početkom 2015.

13.00h Hot Club of Belgrade

Hot Club of Belgrade gaji​ ​Manoushe​ ​Jazz​ ​koji​ ​je​ ​početkom​ ​prošlog veka nastao na fuziji muzike roma zapadne ​E​rope i američkog džeza.​ ​Ovaj muzički stil se prvi put pojavio​ na teritoriji​ Francuske​ ​i Belgij​e​,​ ​a njegovi rodonačelnici​ ​su​ ​čuveni​ ​gitarista Đango Rejnard i violinista Stefani Grapeli. Hot Club of Belgrade je u poslednjih nekoliko godina  veoma aktivan na našoj i regionalnoj koncertnoj i klupskoj sceni, a pre par godina je na Jazzy Colors festivalu u Parizu doživeo ovacije publike. Do sada su ​objavili dva CD ​izdanja​, a treći je u pripremi.

14.00h Vlada Maričić bend & Tanja Jovićević

Pijanista i kompozitor Vlada Maričić nastupa u triju već dvadeset pet godina. Članovi benda su se menjali, ali našešće i najduže radi sa kontrabasistom Batom Božanićem i bubnjarima Dušanom Ivaniševićem i Petrom Radmilovićem. Pored originalnog programa, Vlada Maričić godinama saradjuje sa vokalnom solistkinjom Tanjom Jovićević, sa kojom je snimio novi cd Magija koja ne prestaje. Vlada Maričić i njegov band izvode džez i soul standarde koje Tanja donosi na veoma originalan i prepoznatljiv način. Posebno treba istaći činjenicu da ove godine Vlada Maričić i Tanja Jovićević slave 30 godina od pocetka saradnje.Jevremova f

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here