NAJBIZARNIJE METODE ULEPŠAVANJA

Da li je lepota baš uvek bila toliko bitna ili mi samo mislimo da je danas tako a ranije nije bilo? Šta god da ste mislili ili mislite, u najmanju ruku, bićete začuđeni kad pročitate šta su žene u stanju da trpe da bi bile lepe.lepota

1. USPORAVANJE RASTA STOPALA

kinaU istočnim zemljama, među kojima po ovakvoj tradiciji prednjači Kina, ženskoj deci su u antičko doba u cilju lepote zaustavljali rast stopala. Naime, u ovoj i brojnim okolnim državama, mala ženska stopala su smatrana simbolom ženstvenosti i lepote. Kako je bilo prosto neprihvatljivo da žena ima dugačka stopala, još od ranog detinjstva, pa sve do završetka razvoja, devojčicama su veoma čvrsto uvezivali stopala i tako sprečavali razvoj i rast kostiju. Ovakav postupak, bio je jako bolan i često je dovodio do deformiteta, odnosno zakržljalosti stopala, a takav efekat, smatrao se vrlinom i ispunjenim ciljem. Posebno devojčice iz bogatih i uglednih kineskih porodica, nisu mogle da zamisle život bez uvezivanja stopala.

2. IZDUŽIVANJE VRATA

burmansko plemeU dilemi smo da li je ovaj ili prethodno opisani ritual ulepšavanja, bizarniji i bolniji, pa ćemo prepustiti vama da to procenite sami. Dakle, u dalekim burmanskim plemenima, već vekovima pa i danas važi pravilo da je dugačak ženski vrat, simbol lepote i ženstvenosti. U tom cilju, burmanskim devojčicama se još u najranijem detinjstvu oko vrata stavljaju metalne ogrlice koje imaju za cilj da produže vrat. Kako bi te ogrlice produžile vrat, njihov broj se stalno postepeno povećava i tako primorava vrat da raste.

>> 13 jezivih činjenica iz prošlosti

3. KORSET

korsetForma korseta, nije uvek bila tako blaga kao što je to slučaj danas. Nekoliko vekova ranije, kada je korset prvi put napravljen i kada je ušao u upotrebu, on se proizvodio od kostiju kita. Imao je toliko čvrst efekat stezanja, da se dešavalo da damama širom Velike Britanije i Francuske neretko usled njegove upotrebe naprsnu rebra. Uz to, Britanke su uporedo sa korišćenjem korseta gutale pantljičare kako bi imale što tanji struk. Takva tradicija, prekinuta je kada su postale učestale njene fatalne posledice. Konkretno, dešavalo se da su žene umirale i to je rezultiralo odlukom drugih žena koje su prekinule ovakav model ponašanja i brige o lepoti.

>> Bizarna medicinska pomagala iz prošlosti

4. MASAŽA ZMIJAMA

Vlasnici i osoblje brojnih salona lepote u Izraelu, tvrde da masaža zmijama ima pozitivan uticaj na telo, da otklanja bolove i relaksira telo i duh. U tu svrhu, oni koriste posebne neotrovne vrste zmija koje puze i gmižu preko tela mušterija koje to žele.

5. BIZARNA NEGA KOSE

Uz ove, najbizarnije i najbolnije tretmane za ulepšavanje, dodali bismo i tretman za negu kose koji se već decenijama pa i danas izvodi u Velikoj Britaniji, a podrazumeva negu kose uz pomoć sperme bika. Konkretno, mešavinu sperme bika i usitnjene biljke kater, britanke skupo plaćaju u frizerskim salonima kao balzam za dubinsku regeneraciju suve i oštećene kose.

Lepotica.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here