NAPRAVI SAMA: KLEOPATRINA KREMA

Postoje mnogi drevni zapisi koji svedoče o lepoti egipatske kraljice Kleopatre. Otkrićemo vam kako da napravite blagotvornu i prirodnu Keopatrinu kremu.lepota

Prema nekim tvrdnjama iz zapisa, za Kleopatrinu lepotu, bilo je odgovorno magareće mleko u kome se kupala i koje je zahvaljujući bogatom mineralnom sastavu podmlađivalo njenu kožu. Ipak, prema drugim i brojnijim tvrdnjama, za njenu lepotu bila je odgovorna čuvena Kleopatrina krema, koja je pravljena od isključivo prirodnih sastojaka, blagotvornih za kožu.

Kako je magareće mleko teško dostupno na tržištu i kako je njegova cena izuzetno visoka da bi ste olako mogli da priuštite sebi da se kupate u njemu, odlučili smo da više pažnje poklonimo Kleopatrinoj kremi. Otkrićemo vam kako se ona priprema i kako se koristi.

KAKO SE PRIPREMA KLEOPATRINA KREMA?

Za pripremu Kleopatrine kreme, potrebno vam je:

-Pola šoljice suncokretovog ili maslinovog ulja,

-Jedna trećina šoljice kokosovog ulja,

-Oko 20 grama pčelinjeg voska,

-150 mililitara ružine vodice,

-100 mililitara aloe vera gela.

Način pripreme:

Najpre na vodenoj pari istopite navedene količine pčelinjeg voska i kokosovog ulja. Kada se ta dva sastojka rastope, pomerite ih sa izvora toplote i u njih dodajte maslinovo ili suncokretovo ulje. Dobro promešajte mešavinu ova tri sastojka. Na kraju, dok se sadržaj još nije stegao, u njega dodajte i prethodno napravljenu mešavinu ružine vodice i aloe vera gela. Sve to zajedno dobro umutite štapnim mikserom ili u blenderu.

Trenutak kada su svi sastojci dobro umućeni prepoznaćete tako što ćete uočitihomogenu mešavinu u svetloj nijansi boje kajsije. Kada dobijete takvu mešavinu, znači da je Kleopatrina krema gotova i da je spremna za upotrebu. Tada je sipajte u odgovarajuću staklenu ili keramičku teglicu koju ćete moći hermetički da zatvarate i čuvajte je na hladnom mestu.

Ovako napravljena krema, ukoliko je na adekvatan način čuvate, moći će da ostane sveža i do godinu dana, što je i više nego dovoljan period da je potrošite.

KAKO SE KORISTI KLEOPATRINA KREMA?

Kleopatrinu kremu, treba koristiti svakodnevno i to jednom dnevno, najbolje ujutru. Treba je ravnomerno i u tankom sloju nanositi na celo lice, nakon jutarnjeg umivanja. Nakon što nanesete ovu kremu na lice, treba sačekati bar pola sata da je lice upije, pre nego što se našminkate, odnosno pre nego što upotrebite puder.

KAKO KLEOPATRINA KREMA DELUJE NA KOŽU?

Obzirom da kao što je i evidentno, ova krema sadrži samo prirodne sastojke, njen negativan uticaj na kožu je ravan nuli. Svaki od sastojaka koji su uključeni u sastav Kleopatrine kreme, odgovarajuć je za negu svih tipova kože, pa ovu kremu mogu koristiti i osobe sa suvom i osobe sa masnom i osobe sa mešovitom kožom.

Na sve tipove kože Kleopatrina krema odlično deluje i to kroz uklanjanje problema na koži, bilo da su oni izraženi u obliku akni, bubuljica, perutavosti ili promene pigmenta. Nakon samo nekoliko dana korišćenja kreme, koža će vam dobiti ujednačen “svilenkast” sjaj, postaće osvežena i hidrirana, a samim tim i otpornija na starenje.

Kleopatrinu kremu takođe možete koristiti i za negu osetljive kože ruku, pogotovo u zimskom periodu, kada može doći do pojave crvenila i iritacije na koži ruku.

Izvor: Lepotica.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here