LIMUN U SLUŽBI LEPOTE

Možda uživate u ispijanju limunade, ali vaša koža i kosa vole limun više nego vi jer ima neverovatan uticaj na lepotu. U nastavku pogledajte za šta sve možete da iskoristite ovo voće.1. Odličan protiv akni i mitisera: Možda zvuči isuviše dobro da bi bilo istinito, ali limun ima antibakterijsko svojstvo i zaista vam može pomoći kod lečenja akni ili uklanjanja mitisera. Dovoljno je da ga presečete na pola i istrljate vaše lice, a posle nekog vremena ga isperite.

2. Izbeljuje zube: Pomešajte sodu bikarbonu i limunov sok, nanesite na četkicu i istrljajte vaše zube, a zatim ih isperite. Ovaj metod pomaže, a mnogo je jeftiniji i zdraviji od laserskog izbeljivanja.

3. Eliminiše masnoće: Limun je odličan kad treba da se oslobodite viška masnoće sa vašeg lica i samim tim sprečava vaše čelo da se presijava.

4. Oporavlja suve usne: Namažite usne sokom od limuna pre spavanja, a ujutru ih isperite. Limun će ukloniti mrtve ćelije i hidrirati vaše usne koje će ponovo izgledati zdravo. Ovo se ne preporučuje ako su vam usne jako ispucale jer će limun nagrizati ranice, što će dovesti do peckanja.

5. Jača nokte: U poslednje vreme ste često nanosili gel lak i vaši nokti su oštećeni i lome se? Pomešajte ulje (najbolje maslinovo) sa sokom od limuna, pa potopite nokte. Ovo je odlično i kad su vam nokti žuti.

6. Posvetljuje kosu: Posvetlite svoju kosu bez hemikalija. Jednostavno na nju nanesite limunov sok pre izlaganja suncu i vaša kosa će prirodno posvetleti. Limun takođe pomaže kod suvog temena i peruti, tako da slobodno možete da ga utrljate u kožu glave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here