NAPRAVITE PRIRODNU MASKU ZA MASNU KOŽU

Ukoliko vas muči masna i problematična koža, predlažemo vam da poslušate naš savet koji će vam pomoći u tome da taj problem rešite. Sve što je potrebno da uradite jeste da upotrebite masku za lice, od pirinčanog brašna, meda i sode bikarbone.maska za lice

KAKO NAPRAVITI I KORISTITI OVU MASKU ZA LICE?

Da bi ste napravili ovu masku, potrebno je da pomešate jednu ravnu supenu kašiku pirinčanog brašna, jednu ravnu kafenu kašiku meda i pola ravne kafene kašike sode bikarbone.

Sve sastojke mešanjem dobro sjedinite i ravnomerno nanesite na prethodno očišćenu i suvu kožu lica. Da biste lakše pomešali sastojke, predlažemo da pre nego što počnete da pravite masku, med ostavite da odstoji oko dvadeset minuta na sobnoj temperaturi.

Nakon što ste masku naneli na lice, ostavite je da deluje deset minuta, a zatim se temeljno umijte što toplijom vodom, bez upotrebe sredstva za umivanje. Ovakav tretman, ponavljajte dva puta nedeljno, najbolje uveče, kada na lice više nećete nanositi puder niti druge proizvode korektivne kozmetike.

Nakon samo nekoliko tretmana ovom maskom za lice, primetićete da vam se koža znatno manje masti i da postaje manje problematična. Sa nje će se povući akne i bubuljice i eliminisaće se preduslovi za njihovo buduće nastajanje. Pritom, primetićete i to da vam je koža znatno mekša, zdravija i prijatnija, kako vizuelno, tako i na dodir.

To će se dogoditi jer će zbog upotrebe meda biti snabdevena brojnim mineralima i drugim korisnim elementima. Uz to, važno je reći da je med i snažan prirodni antibiotik, ali i antioksidans, pa će na kožu uticati tako što će je istovremeno lečiti i štititi od prisustva i uticaja štetnih bakterija, slobodnih radikala i drugih napadača.

Takođe, pirinčano brašno i soda bikarbona će uticati na smanjenje obima lučenja masnoće i ubrzaće proces zarastanja već nastalih promena kao što su akne i bubuljice na koži. Zato koristite ovu masku za lice i vrlo brzo ćete primetiti efekat na svojoj koži lica.

Izvor: Lepotica.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here