ZANIMLJIVE ČINJENICE O ROUANU ATKINSONU

Britanski glumac Rouan Atkinson poznat je po humorističkim serijama Mister Bin i Crna Guja, ali se o njemu malo toga zna, s obzirom na to da svoj privatni život drži daleko od očiju javnosti. Otkrivamo vam neke činjenice koje možda niste znali o ovom čuvenom komičaru, kome je 2003. kraljica Elizabeta Druga dodelila titulu viteza.  

1. Rouan Atkinson je rođen kao najmlađi od četvorice sinova Erika Atkinsona i Ele Mej.

2. On je veoma povučen, a ujedno i obrazovan čovek, koji je uspeo da kao mladić diplomira na dva univerziteta: Oksfordu i Njukaslu.

3. Takođe, on je školski drug Tonija Blera.

4. Na samom početku karijere, ovaj glumac se pojavio u nekoliko emisija i filmova, a proslavio se zahvaljujući legendarnoj BBC-jevoj seriji Not the Nine O’Clock News.

5. Osim glume, njegova najveća strast je vožnja. Jednom prilikom je izjavio da je jedan od najboljih trenutaka u njegovom životu bio onaj kada je dobio dozvolu za upravljanje kamionom, a još je u detinjstvu više od svega voleo da vozi traktor svog oca.

6. Atkinson je ponosni vlasnik impresivne kolekcije brzih automobila, među kojima se nalaze Aston Martin, Honda, Audi, pa čak i McLaren F1.

7. Mister Bin povremeno piše za neke od britanskih časopisa posvećenih automobilima.

8. Tokom većeg dela života, imao je ozbiljan problem sa mucanjem, što je možda jedan od glavnih razloga njegove povučenosti i izbegavanja intervjua.

9. Veliki je obožavalac Džejmsa Bonda i čak je dobio priliku da igra sporednu ulogu u filmu Never Say Never Again iz 1983. godine, u kojem se u ulozi Bonda našao Šon Koneri.  

10. Kada se pre 14 godina našao na porodičnom putovanju u Keniju, pilot se onesvestio za vreme leta. Atkinson je uspeo da preuzme kontrolu nad avionom, koji je sleteo bezbedno.

11. Prvobitno ime Mister Bina bilo je Mister Vajt, a Rouan je njegov lik osmislio tokom studija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here